6 lucruri interesante despre ochii tăi

De: Gabriela Voicu / 10.12.2013, 12:00
6 lucruri interesante despre ochii tăi
Ochii tăi pot trăda mai multe decât crezi. Ce știi, de fapt, despre modul în care privești lumea?

1. Culoarea ochilor poate fi un indicator pentru cât de mult îți place să bei. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Georgia, SUA, persoanele cu ochi în culori deschise obișnuiesc să bea alcool mai des decât cei cu ochi căprui sau negri.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

2. Contactul vizual în timpul flirtului poate îmbrăca numeroase forme, de la a stărui o clipă pentru a privi gura partenerului, până la dilatarea pupilelor și chiar imitarea involuntară a modului în care interlocutorul clipește.

3. Dacă nu ești sigur că poți avea încredere în cineva, privește persoana respectivă fix în ochi. Dacă își mută privirea în sus și ușor spre stânga ta, cel mai probabil nu este de încredere. Dacă își aminește anumite informații, interlocutorul va privi în direcția opusă.

4. De când ai început să citești acest articol. ai clipit de cel puțin șase ori. În medie, adulții clipesc o dată la 5 secunde, deci de 6,5 milioane de ori pe an. Mușchiul care controlează această funcție este cel mai rapid din corpul uman.

5. Ochii tăi pot identifica până la 10 milioane de tonuri diferite, iar modul în care percepi culorile poate influența multe aspecte ale vieții tale. Chiar și mâncarea sau băutura pot avea gusturi diferite în funcție de culorile pe care tu crezi că le au.

6. 80% din bolile oculare care afectează oamenii din lumea întreagă sunt curabile sau pot fi evitate. Nu uita să programezi un control oftalmologic din când în când!