6 lucruri pe care nu le știai despre Shakespeare

De: Mihaela Enache / 14.02.2014, 12:45
6 lucruri pe care nu le știai despre Shakespeare
William Shakespeare, celebrul dramaturg britanic, ale cărui scriituri au fost apreciate de către tineri și bătrâni, cultura populară și industria cinematografică din întreaga lume, s-a născut pe 23 aprilie 1564.

Pe lângă faptul că a fost numit „Bard”, ce altceva mai știi despre Shakespeare?

Iată o listă cu care să începi:

1. Shakespeare a fost căsătorit cu Anne Hathaway!

Soția lui Bard a avut același nume cu celebra actriță din faimosul The Devil Wears Prada. Da, Shakespeare a fost cu siguranță căsătorit cu o femeie cu un nume de celebritate!

2. Execuție în familie

William Arden, o rudă a mamei lui Shakespeare, a fost arestată pentru complot împotriva reginei Elisabeta I. A fost întemnițată și, mai târziu, executată.

3. Regizorii sunt obsedați de Shakespeare

Nu numai cercurile literare nu se pot abține în a aduce la viață opera acestui dramaturg. Regizorii din jurul lumii sunt obsedați de el. Piesele lui Shakespeare au fost adaptate în filme de la Hollywood, cinematografele britanice, la Bollywood și cinema-urile japoneze, pentru a numi doar câteva. Hamlet, Romeo și Julieta, MacBeth, Twelfth Night – lista pieselor adaptate este nesfârșită.

4. Shakespeare nu a fost un absolvent

Cele mai multe locuri de muncă din zilele noastre necesită să fii absolvent. Este un lucru bun că acesta nu era un criteriu și în vremurile de dedemult. Shakespeare a urmat doar o școală de gramatică.

5. Shakespeare a inventat mai multe cuvinte și expresii

Cuvinte și fraze care sunt adesea folosite în prezent au fost create chiar de Bard. El fost creditat pentru a fi primul care a folosit cuvântul „assassination” (asasinat) în piesele sale și a inventat expresii precum „nu tot ce strălucește e de aur”, „mort de-a binelea”, „dragostea e oarbă” etc. Cu alte cuvinte, Shakespeare a fost cu adevărat un scriitor modern.

6. Shakespeare este capabil de blesteme

Ar putea fi greu de crezut, dar un blestem este de fapt gravat chiar pe piatra funerară a lui Shakespeare situată la Trinity Church din Stratford-upon-Avon. Sună ceva de genul: „Blestemat să fie cel care-mi mișcă oasele!”