6 motive pentru care sunt mai buni câinii decât pisicile

De: Mihaela Enache / 01.10.2013, 12:30
6 motive pentru care sunt mai buni câinii decât pisicile
Câinile și pisicile sunt în conflict de foarte multă vreme, iar lumea poate fi convenabil împărțită între iubitori de pisici și iubitori de câini. În timp ce ambele tipuri de animale au aspectele lor bune și rele, prin această listă subliniem părțile pozitive ale câinilor, care îi fac puțin mai buni decât felinele pisici.

1. Loialitate

Calitatea numărul unu pentru care sunt cunoscuți câinii este loialitatea lor. Pisicile nu pot fi la fel de credincioase precum sunt câinii. Caninii îți vor rămâne alături, indiferent ce se întâmplă. Odată ce știu cine le este stăpân, loialitatea lor va fi pentru acea persoană până la ultima suflare.

2. Protecție

Nu trebuie să îți faci griji în privința siguranței tale sau a casei, și nici nu trebuie să investești în gadgeturi scumpe pentru siguranța casei, atâta timp cât ai un câine de companie. Ei au un simț sporit al mirosului și auzului, care îi face apți să supravegheze casa, ceea ce le face și plăcere. Nu e de mirare că sunt folosiți în echipele de dezamorsare a bombelor și în investigațiile poliției.

3. Cel mai bun prieten

Câinii nu sunt cunoscuți ca cel mai bun prieten al oamenilor degeaba. Ei arată familiei lor dragoste, atenție și loialitate din plin. Nu te vor lăsa niciodată singur și vor fi mereu prezenți când îi vei striga. Pisicile nu se pot lăuda cu astfel de calități deoarece acestea sunt creaturi independente, care au propriile preocupări, și propriul ritm.

4. Multe rase

În timp ce pisicile sunt disponibile în numai câteva rase, distincte, există sute de tipuri de câini, fiecare având propriul aspect unic și propriile caracteristici. Este distractiv să descoperi rase noi de câini și casa ta va radia de pozitivitate, ludicitate și fericire dacă vei avea laolaltă rase de câini diferite.

5. Trucuri

Pisicile sunt considerate ca fiind plictisitoare comparativ cu câinii, deoarece acestea nu pot fi învățate trucuri. Numai maeștrii de circ sunt în stare să învețe felinele un truc de bază sau două, în timp ce proprietarii de astfel de animale de companie nu își pot dresa pisicile, deoarece acestea nu ascultă de nimeni. Acest lucru nu e valabil și în cazul câinilor, care sunt elevi rapizi și isteți, deci te poți distra cu ei învățându-i o varietate de lucruri, și arătându-le și cunoscuților ce pot face.

6. Mișcare fizică

Un câine te face să ai o viață activă, deoarece trebuie să îl scoți la plimbări regulate. Este o modalitate bună de a face mișcare și de a căpăta tonus, nu doar pentru câinele tău, cât și pentru tine.