6 țări frumoase de vizitat o dată în viață

De: Mihaela Enache / 13.09.2013, 10:40
Lumea este plină de locuri frumoase și fermecătoare, și toate merită vizitate. Dar, dacă ai avea o listă scurtă cu destinații în care să mergi măcar o dată în viață, ce ai alege? Poate lista noastră te-ar putea ajuta...

1. Fiji

Fiji

Fiji este o țară insulară mică, situată în sudul Oceanului Pacific, la nord de Noua Zeelandă. Aceasta a fost formată prin activitate vulcanică și, cum e și Hawaii-ul, multe resturi ale unei astfel de activități tectonice face insula o destinație turistică perfectă. Fiji are plaje virgine frumoase, stațiuni balneare, recife de corali, activități sportive de apă și cazinouri. Nadi și insulele Denarau merită vizitate pentru frumusețea lor pitorească și pentru o vacanță în care vrei să te relaxezi.

 

2. India

India

India nu este doar o țară frumoasă, dar și o destinație interesantă pentru turiști, datorită diverselor experiențe pe care le are de oferit. De la o minune ca Taj Mahal în partea de nord, până la râurile și bărcile exotice din sud, de la dealurile ciudate din est, până la deșerturile colorate din vest, India este o țară care trebuie vizitată o dată în viață. În afară de locurile pitorești, India oferă și hub-uri urbane înfloritoare, cum sunt New Delhi, Mumbai și Chenna, care merită vizitate.

 

3. Bali

Bali

Bali este una din multele insule care înconjoară Indonezia, în sud-estul Asiei. Este unul din cele mai mari puncte turistice din Asia de Sud-Est și este vizitată de mulți turiști internaționali. Bali are un amestec perfect de plaje senine, stațiuni luxoase, artă și cultură locală rafinată, restaurante locale și temple frumoase. Locurile pe care trebuie să le vizitezi în Bali sunt Kuta, Sanur, Nusa Dua, Pecatu și Ubud. Bali a fost clasată ca fiind una dintre cele mai interesante insule din lume de multe reviste de călătorie.

 

4. Noua Zeelandă

Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a intrat în lumina reflectoarelor în Occident după ce publicul a putut vedea locațiile exotice din filmul blockbuster Lord of the Rings. Situată în estul Australiei, Noua Zeelandă are multe locuri turistice frumoase de vizitat. Milford Sound, Insula de Sud, Franz Josef Glacier, Rotorua, Bay of Islands și Parcul Național Tongariro sunt unele dintre cele mai frumoase parcuri naționale din Noua Zeelandă. Frumusețea naturală a acestei țări este adesea menționată ca fiind ca o imagine de carte poștală. Hub-urile urbane din Noua Zeelandă, precum Auckland, Wellington și Queenstown merită, de asemenea, să fie vizitate.

 

5. Cambogia

Cambogia

Cambogia este o țară frumoasă din Asia de Sud-Est, care nu a fost explorată și vizitată la fel de mult ca țăra sa vecină, Thailanda. Această țară are o mare acoperire verde, monumente istorice frumoase și sate minunate. Dacă vizitezi Cambogia, nu trebuie să ratezi frumoasa Angkor Wat, Bodhisattva Avalokiteshvara la Prasat Bayon, Siem Reap, Sihanoukville, Kampot și EBC. De asemenea, poți cumpăra suveniruri din ceramică cambogiană, obiecte de artizanat și de lac, dacă te decizi să vizitezi această țară.

 

6. Maroc

Maroc

Situată în extremitatea vestică a continentului african, Marocul este o destinație turistică ce oferă ce este mai bun din farmecul exotic și facilitățile vestice. Marocul a împușcat prima dată popularitatea, ca și țară, odată cu filmul lui Alfred Hitchcock, The Man Who Knew Too Much. Dacă vizitezi Marocul, pune-ți pe listă să vizitezi orașul imperial Meknes, orașul de munte Chefchaouen, portl de pescuit din Essaouira, deserturile din Erg Chebbi, piața exotică Djemaa el Fna din Marrakech.