6000 de turisti moldoveni vor viza pt. vacante rezervate în România

Apropo.ro / 19.12.2006, 10:42
6000 de turisti moldoveni vor viza pt. vacante rezervate în România
Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a solicitat, luni, deschiderea Consulatului Român de la Chisinau în intervalul 27-30 decembrie, pentru a permite turistilor care au rezervat locuri în luna ianuarie, în statiuni românesti, sa obtina vizele la timp. "Circa

Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a solicitat, luni, deschiderea Consulatului Român de la Chisinau în intervalul 27-30 decembrie, pentru a permite turistilor care au rezervat locuri în luna ianuarie, în statiuni românesti, sa obtina vizele la timp.

„Circa 6.000 de turisti din Republica Moldova pot ameliora situatia prestatorilor de servicii din zona montana în situatia în care avem un sezon fara zapada. Turistii moldoveni au achitat deja avansurile, unica problema ramasa fiind obtinerea vizei pentru România în timp util”, se arata într-un comunicat al ANAT.

Cetatenii Republicii Moldova vor putea intra în România doar cu viza dupa 1 ianuarie, ca urmare a aderarii României la Uniunea Europeana. Consulatul român de la Chisinau este închis în perioada 25 decembrie 2006-3 ianuarie 2007.

„Aceasta problema a fost semnalata de catre ANAT Republica Moldova, de catre tour-operatori locali, precum si de catre tour-operatorii parteneri din România”, se mentioneaza în comunicat.

De asemenea, tour-operatorii din Republica Moldova care doresc sa obtina viza pentru turisti se confrunta si cu alte probleme la Ambasada României, având în vedere programul considerat prea scurt de primire a cererilor, respectiv o ora pe zi, de la 11.00 la 12.00 si a numarului insuficient de ghisee, considera reprezentantii agentiilor de turism din România.

Mediafax