63 de cai putere alimentati electric, de la Mitsubishi

De: Dragos Tanase / 15.02.2008, 10:19
63 de cai putere alimentati electric, de la Mitsubishi
Mitsubishi va lansa, anul viitor, un automobil de clasa mica, denumit MiEV, propulsat exclusiv de un motor electric de 63 de Cai Putere.

Producatorul japonez de automobile Mitsubishi va lansa, anul viitor, un automobil de clasa mica, denumit MiEV, propulsat exclusiv de un motor electric de 63 de Cai Putere, pe care bateriile il pot alimenta pentru distante de pana la 170 kilometri, potrivit autoexpress.co.uk.

Potrivit sursei citate, MiEV (Mitsubishi innovative Electric Vehicle) va fi comercializat pentru inceput pe piata japoneza, insa nu este exclusa lansarea lui si in Europa.

Automobilul nu are emisii poluante si poate functiona in doua moduri, Drive si Eco.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Mitsubishi incearca sa-i recucereasca pe americani

In ianuarie 2006, cand Hiroshi Harunari a preluat conducerea Mitsubishi Motors, operatiunile pe piata nord-americana atingeau cel mai mic nivel posibil, iar dealerii de automobile erau cu moralul la pamant, scrie Wall Street Journal.

Per total, producatorul de autoturisme a avut pierderi de aproximativ 2 miliarde de dolari doar in 2006, iar pe piata nord-americana Mitsubishi Motors intregistreza cel de-al treilea an de pierderi consecutive.

Divizia Mitsubishi Motors din Statele Unite a schimbat pe rand trei directori in ultimii patru ani, iar partenerul de afaceri DaimlerChrysler a vandut actiunile pe care le detinea la Mitsubishi inca din 2005.

Multi sunt de parere ca a ramas o chestiune de timp pana cand firma japoneza se va retrage complet de pe piata Statelor Unite.