7 activități pentru o siluetă de vis

Apropo.ro / 05.12.2012, 12:30
7 activități pentru o siluetă de vis
O activitate sportivă intensă este cheia unei siluete de vis.

Un studiu norvegian din 2003 a demonstrat următorul lucru: cu cât este mai intens efortul fizic depus în timpul unei ore de sport, cu atât mai accelerat va fi ritmul de arde­re a caloriilor după încetarea activității fizice.

Practic, câteva ore după ce ieșim din sala de sport, metabolismul va lucra „la foc continuu”, topind grăsimile.

Iată câteva exerciții care te vor ajuta să arăți fabulos și vor alunga stresul:

Pilates

Cel mai bun exercițiu de pitales de pe tare.ro

Pilates reprezintă un sistem de exerciții fizice dezvoltat la începutul secolului 20 de către Joseph Pilates în Germania. Pilates te învată să îți conștientizezi corpul, te ajută să ai o postură corectă și să te miști grațios. Îmbunătățește flexibilitatea și eficiența mișcărilor. Poate chiar să ajute la alinarea durerilor de spate.

Pilates transformă radical felul în care corpul tau arată, se simte și acționează. Întărește fără a genera masă, creând un corp alungit, tonifiat cu coapse suple și abdomen plat.

Pilates este una din formele de exerciții fizice cu evoluția cea mai rapidă din lume. În Statele Unite, practicanții de Pilates au crescut ca număr de la 1,7 milioane în 2000 la 10,6 milioane în 2006 – o creștere de peste 600% în numai 6 ani! Și continuă să se extindă în lume.

Tae bo

Elemente de tae bo de pe tare.ro

Tae Bo este o clasă cardio și de tonifiere care combină mișcări și lovituri din Taekwondo și Box.

Tae Bo a început să prindă amploare la începutul anilor 90, fiind apreciat datorită complexității exercițiilor și a faptului că lucrează foarte bine și partea de cardio și de tonifiere.

Tae-bo-ul este un amestec de lovituri cu piciorul și cu pumnii, ca la kick-boxing, elemente de stretching (pentru relaxare la început și la sfârșit).

Cheia este că toate acestea trebuie executate într-un ritm alert și în forță. O ședință de tae-bo durează în jur de 50 de minute, fără pauze – în „pauzele” dintre sesiunile de exerciții se fac sărituri pe loc, ca să nu se piardă elanul.

Mișcările se execută în seturi de câte opt – grupele de avansați pot ajunge să facă și câte 9 seturi, iar incepatorii se mulțumesc cu 2-3.

Tae-bo este un antrenament aerobic, la care transpiri serios și slăbețti considerabil, dacă-l urmezi cu conștiinciozitate (macar de doua ori pe saptămână). În doua-trei săptămâni vei vedea cum mușchii încep să ți se definească foarte frumos, iar rezistența ta fizică va crește. Însă poate cel mai impresionant efect al acestui sport este energia și senzația de fortă pe care ti le dă.

Step Aerobic

Exerciții de step aerobic de pe tare.ro

Step aerobic este un soi de aerobic care aduce în plus platforma de step cu o înălțime de 8 până la 16 cm pe care o poți regla în fucție de înălțimea ta.

Dacă de obicei mișcările de aerobic se fac la sol, cele de step aerobic se fac în poziție verticală, iar mișcarea principală seamană cu urcatul scărilor. Această platformă îți solicită întreaga musculatură, în special cea a gambelor, coapselor dar și mușchii fesieri. În plus, platforma pentru step aerobic este considerată de mulți specialiști și un bun aparat cardio pentru că pune muțchiul inimii la treabă.

Este un sport ideal pentru cei care își doresc să slăbească și să-și tonifice musculatura, dar și pentru cei care vor să se mențină în formă. Totodată, te poate scăpa de stres, ajută la îmbunătățirea elichilibrului și a mobilității fiind recomadat chiar și pentru femeile însărcinate.

Kangoo Jumps

Curs de Kangoo Jumps de pe tare.ro

Kangoo Jumps, cea mai modernă tehnica de aerobic din lume, se practică, de puțin timp, și în România. Specialiștii spun că, în timpul antrenamentului de kangoo jumps, arderea caloriilor începe încă din primele minute. 10 calorii arse în fiecare minut, acesta este rezultatul acestui sport, pe cât de eficient, pe atât de amuzant !

Exercițiile lucrează fiecare mușchi al corpului, dar în special fesierii și abdomenul. Săriturile de cangur topesc celulita, dezvoltă forța musculară, mobilitatea, rezistența, coordonarea mișcărilor și simțul ritmului.

Ghetele pentru kangoo jumps au fost special concepute pentru astronauții de la NASA, care le folosesc la diverse exerciții.

Sistemul autentic al arcurilor eliptice (IPS- Impact Protection System) se presează la fiecare pas făcut și astfel neutralizează impactul cu solul. Rezultatul este o saritură interesantă care protejează articulațiile și oferă o senzație de putere și lipsă de greutate (corporală), care ar putea fi comparată cu mersul în aer.

Zumba

Waka-Waka Zumba de pe tare.ro

Zumba a aparut oarecum accidental, în Columbia. Creatorul său, instructorul de aerobic Beto Perez, a realizat într-o zi că a uitat să aducă muzică pentru orele sale de aerobic.

Perez a folosit muzica pe care o avea la dispoziție, și anume muzica salsa și merengue, pe care o asculta în mod obișnuit, încă din copilărie.

Nevoit să improvizeze pe o muzică atipică orelor de aerobic, antrenorul a conceput un program nou de mișcări, combinând dansurile latino cu mișcările de fitness.
Improvizația sa a fost un succes, în curând fiind nevoit să organizeze clase speciale de aerobic pe muzica latino.

Pentru că include o serie largă de mișcari simple dar extrem de eficiente, Zumba lucrează foarte multe grupe musculare, fiind ideală pentru tonifierea și sculptarea corpului. Pe de altă parte, pentru că este o activitate cardio, ajută la arderea rapidă a grăsimilor. Într-o oră de Zumba poți arde până la 1000 de calorii.

Zumba include câteva dintre principiile de bază ale aerobicului și ale antrenamentelor de rezistență, ce maximizează consumul de calorii, beneficiile cardiovasculare și tonifierea organismului. Mișcările lucrează în mod special mușchii picioarelor, ai abdomenului, ai brațelor, dar și cel mai important mușchi al organismului – inima.

Spinning

Fitness total pe biciclete de pe tare.ro

Conceptul de spinning ca formă de exercițiu cardio de grup este relativ nou, fiind pentru prima oară folosit de celebrul antrenor Johnny G. (Goldberg).

Spinning-ul se practică într-o sala de fitness în care se găsesc aliniate 20-30 de biciclete staționare. Instructorul de spinning se poziționează pe o bicicletă în fața celorlalți și îi antrenează pe aceștia într-un program de 40-60 minute de ciclism în grup, bazat pe ritmul cardiac al fiecăruia.

Scopul programului este de a simula situații reale din ciclism cum ar fi urcarea dealurilor sau sprinturile. Ora de spinning se desfășoară pe ritm de muzică și instructorul motivează în permanență spre mărirea efortului și a ritmului de pedalare.

Este un exercițiu cardio intens și prin urmare rezistența ta fizică se va îmbunătăți vizibil după numai câteva ședințe;

-într-o ora de spinning arzi în jur de 500 de kcal;

-nu se face febră musculară, așa că îți poți lua adio de la aspirina de după;

-Efortul este deosebit de relaxant și este unul dintre sporturile care te ajută cel mai bine să elimini stresul.

Capoeira

Exerciții de capoeira de pe tare.ro

Capoeira a apărut în secolul XVI în Brazilia ca un dans deghizat în luptă din necesitatea de apărare a sclavilor africani deportați de către portughezi.

Aceștia erau pedepsiți constant și de aceea aveau nevoie de o metodă de protecție.

Sclavii foloseau ritmul muzicii ca o perdea a cercului de capoeira deoarece aceasta era interzisă și dacă erau descoperiți practicând-o, erau închiși. Așadar, când se luptau pe ritmurile instrumentelor tradiționale și observau că se apropie poliția, schimbau imediat ritmul și începeau să danseze.

Dezvoltându-se, capoeira seamănă mai mult cu o artă a corpului, o acrobație. Cu toate că este recunoscută ca un sport, capoeira este mult mai mult; Este o artă, o filozofie. Cei doi jucători parcă sunt doi filozofi ce discută pe o temă comună.

Capoeira te ajută la tonifierea mușchilor, în special a fesierilor, a coapselor și a abdomenului, creștere rezistența fizică, mobilitate și viteza. Într-o oră de antrenament intens, puteți arde până la 1000 de calorii. Ajută la diminuarea stresului.