7 ani de telenovele-fenomen

Redacția / 31.01.2005, 16:14
7 ani de telenovele-fenomen
Inca de la înfiintare, în 1998, "Acasa" și-a delectat publicul cu cele mai bune telenovele, de toate genurile, pentru toate gusturile Transmisa in premiera mondiala dupa țara de producție, Argentina, telenovela "Înger salbatic" a declanșat, în


Inca de la înfiintare, în 1998, „Acasa” și-a delectat publicul cu cele mai bune telenovele, de toate genurile, pentru toate gusturile

Transmisa in premiera mondiala dupa țara de producție, Argentina, telenovela „Înger salbatic” a declanșat, în Romania, „milimania” sau „oreiromania”

1998 – „Sarmana Maria”

O telenovela clasica, cu celebra Thalía în rolul principal, Sarmana Maria era povestea unei tinere orfane care, dupa ce a fost supusa unor încercari dramatice și era la un pas de a-și pierde mințile, își recucerește barbatul iubit și-și regasește fiul abandonat, pentru a-și trai restul zilelor fericita și bogata, alaturi de cei dragi.

1999 – „Minciuna”

La scurt timp dupa premiera, toata lumea, de la primul ministru Radu Vasile pana la psihologi, funcționari, vecini, rude, toți urmareau Minciuna cu sufletul la gura. Telenovela prezenta rivalitatea dintre doua femei, una buna și cealalta rea, amandoua banuite ca ar fi provocat sinuciderea unui barbat. Fratele acestuia jura sa-i razbune moartea, însa sfarșește prin a se îndragosti de una dintre ele…

2000 – „Înger salbatic”

Dupa difuzarea primelor episoade ale telenovelei, toata lumea își dorea sa fie „Cholito”, toata lumea o adora pe Natalia Oreiro și-i fredona melodiile înscrise pe coloana sonora a telenovelei. La succes a contribuit, pe langa prezența fermecatoarei Nati, și scenariul: povestea, absolut cuceritoare, a unei tinere pentru care nu exista obstacole sociale în calea dreptului ei la libertate și fericire.

2001 – „Betty cea urata”

O data cu difuzarea primei telenovele atipice, Betty cea urata, ACASa a mai declanșat un fenomen național, „bettymania”. Povestea unei tinere extrem de urate, care lucreaza ca secretara la o firma și viseaza la o dragoste frumoasa și plina de pasiune cu șeful ei, i-a cucerit instantaneu pe telespectatori.

2002 – „Salomé”

Dragoste, durere, tradare, ambiție, prietenie, încredere, cedare. În spatele cortinei, artista este o femeie ca oricare alta: sufera, iubește, traiește. Are o viața nebanuita de spectatorii care o aplauda, o sorb din priviri și ravnesc la ea ca la un obiect sexual… Exact despre o asemenea femeie vorbea Salomé.

2003 – „Clona”

Scrisa de Gloria Pérez și regizata de Jayme Monjardim, povestea se desfașoara pe mai multe planuri: cautarea adevaratei identitați, dualitatea culturala, relația de interdependența între gemenii Lucas și Diogo, care se transforma într-o adevarata lupta pentru dragostea personajului feminin, Jade. Clona a tratat și a dus pana la capat subiecte care nu au aparut, pana acum, în nici o alta telenovela.

2004 – „Numai iubirea”

ACASa a îndraznit și a realizat prima telenovela romaneasca. Înca de la primul episod, Numai iubirea a fost lider de piața incontestabil, pe toate segmentele de populație, devansand filme americane și producții „populare” cu priza la public.