7 beneficii ale laptelui de soia

De: Carmen Ulian / 09.03.2015, 14:00
7 beneficii ale laptelui de soia
Laptele de soia este o bună și sănătoasă alternativă pentru cei care nu pot consuma laptele de vacă sau de capră. Știați că nu conține colesterol?

Laptele de soia nu este chiar un lapte, precum cel de vacă sau capră. Este un lichid vegetal care se obține după ce boabele soia sunt înmuiate și stoarse. Este bogat în nutrienți și ideal de băut de oricine pentru că are proteine, glucide și grăsimi sănătoase.

Iată de ce ar trebui să consumați lapte de soia

1. Este vegetal

Provine din boabele de soia și este produs fără implicarea altor produse. El este perfect pentru vegetarieni sau raw vegani.

2. Perfect pentru cei cu intoleranță la lactoză

Cei care nu pot consuma laptele normal, din pricina unei intoleranțe sau alergii, au ca alternativă acest tip de lapte. Este ușor de digerat.

3. Nu are colesterol rău

Laptele de soia nu conține colesterol rău, ci dimpotrivă el ajută la scăderea colesterolului din organism datorită fitosterolilor pe care îi conține . Ideal în diete sau alte afecțiuni. Are grăsimi, poate și cu până la 2% față de cel de vacă.

lapte soia

4. O bună sursă de fibre

Laptele de soia este bogat în fibre, spre deosebire de cel normal. Fibrele sunt importante în procesul de digestie sau în anumite diete.

5. Bogat în nutrienți

Laptele este bogat în nutrienți. El conține izoflavoni ce ajută la prevenirea problemelor de inimă, anumitor tipuri de cancer și osteoporoză. Soia este o bună sursă de vitamina C, B și E, mangan, cupru, magneziu. El are un sfert din cantitatea de calciu conținută în laptele de vacă.

6. Luptă împotriva cancerului

Laptele de soia, precum și alte produse din soia, conțin fitonutrienți și izoflavoni ce luptă împotriva diferitor tipuri de cancer, dar și reduce riscul apariției diabetului

7. Previne depozitarea grăsimilor

Laptele de soia este bogat în lecitină, ideală în funcționarea creierului. Aceasta are proprietăți antioxidante și previne arderea grăsimilor.