7 beneficii pentru sănătate ale șampaniei

De: Mihaela Enache / 20.11.2013, 11:00
7 beneficii pentru sănătate ale șampaniei
Șampania nu este doar o băutură minunată, ci și o sursă de numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta este un fel de vin, extrasă natural din struguri și, datorită originii sale, este benefică în multe feluri.

1. Stabilizează tensiunea arterială

Șampania este deosebit de bună pentru pacienții care suferă de hipertensiune arterială. Aceasta conține un ingredient care scade tensiunea arterială ridicată și oferă stabilitate.

2. Bogată în antioxidanți

Este o băutură bogată în antioxidanți. Nutrienții puternici din șampanie ajută la diminuarea bolii cauzatoare de agenți și repară celulele deteriorate. Bolile pot varia de la boli de inimă și tulburări mintale până la probleme obișnuite de obezitate.

 3. Oferă un impuls mental

Dacă dorești o pauză de la un stil de viață stresant, atunci nu trebuie să cauți prea departe, câteva înghițituri de șampanie vor rezolva problema. Această băutură are proprietatea inerentă de a-ți înălța starea de spirit. Deci, ori de câte ori de simți apăsat, bea un pahar de șampanie. Amintește-ți că doar unul sau două pahare pe zi sunt recomandate. Altfel, consumul de șampanie poate provoca reacții adverse.

4. Ajută la păstrarea memoriei

Șampania are un avantaj și mai grozav, ajută la menținerea unei proteine care e responsabilă de memorie. Consumul adecvat de șampanie reduce pierderea acestor proteine și, prin urmare, efectul vârstei nu îți va influența memoria așa de rău.

5. Îți oferă un păr flexibil

Pe lângă sănătatea organismului, șampania este bună și pentru piele. Semințele de struguri sunt bogate în antioxidanți care îți fac părul neted și flexibil. Forța părului și densitatea acestuia se îmbunătățește atunci când bei șampanie.

6. Perfectă pentru față și corp

Este o modalitate bună și pentru a-ți îmbogăți pielea. Aceiași antioxidanți sunt motivul din spatele unei pieli mai suple. Aplică o dată sau de două ori pe săptămână șampanie pe față, corp și apoi cu cremă hidratantă. Lasă-o să-ți facă efectul peste noapte și vei vedea rezultatele în două-trei săptămâni. Ridurile vizibile fine vor fi reduse.

7. Te ajută să te păstrezi în formă

Șampania este una din băuturile cu cele mai puține calorii pe care ai să le găsești vreodată. Deci, bea șampanie pentru a rămâne în formă. Bea cu atenție și păstrează-ți silueta perfectă.