7 cei mai mari burgeri din lume

De: Marian Andrei / 31.07.2013, 14:30
Ce poate fi mai bun decât un burger savuros, bine asezonat cu de toate? Un burger și mai mare, bineînțeles! Vă prezentăm în continuare șapte burgeri uriași, care sunt preparați în mod curent în diverse părți ale lumii.

1. T-Rex

Ceea ce vedeți este adevărat, nu e niciun pic de Photoshop! Fotografia este făcută la un local canadian, franciză a brandului Wendy’s, și ne arată un burger impresionant, care conține nouă chiftele. 

Apărut inițial ca o glumă, o falsă reclamă în paginile revistei Sports Illustrated, T-Rex a devenit realitate la insistențele clienților care au fost îcântați de ceea ce au văzut în paginile revistei.

Singurii care s-au încumetat să „construiască” acest monstru care cântărește un kilogram au fost proprietarii Wendy’s din provincia canadiană Manitoba.

2. 911

911 (oare de ce s-o numi așa?) poate fi găsit în mod curent pe pagina a doua a meniului restaurantului Wiener and Still Champion, din Chicago.

Având „doar” 1,3 kilograme, nouă chiftele, 11 felii de brânză, sosuri și condimente „fără număr”, „Triple Undisputed” este cel mai mare din seria „Undisputed”.

Spre deosebire de frățiorul cel mai mic, care are o jumătate de kilogram și care este recomandat „celor cărora le este foarte foame„, pentru 911 și „Double Undisputed” nu există astfel de recomandări. Probabil și pentru că se presupune că nu există o persoană care să îi facă față.

3. Muntele Olimp

Clinton Station Diner din New Jersey are o abordare mitologică. Pentru că oamenii ajung aici în diverse stadii de foame cronică, restaurantul oferă o gamă largă de burgeri. Cel mai mic, Ahile, are doar o jumătate de kilogram, și este un junior față de frații săi Hercule – aproape un kilogram – și Atlas, 1,3 kilograme. Capul de afiș (dar și provocarea restaurantului) este Zeus, care cântărește trei kilograme, și pe care restaurantul te provoacă să-l manânci în trei ore singur (sau într-o oră și jumătate împreună cu un prieten).

Ca și cum un burger de greutatea unui nou născut ar fi ceva obișnuit, Clinton Station Diner a creat unul și mai mare. Muntele Olimp, cu cele 22 de kilograme ale sale, este atât de mare încât ar fi taxat suplimentar dacă ar fi luat la bagaje de mână la o călătorie cu avionul.

Restaurantul îl oferă gratis, alături de o primă de 1.000 de dolari, echipei de cinci oameni care reușește să îl dea gata în trei ore. 

4. Beer Barrel Belly bruiser

 

Denny’s Beer Barrel Pub este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Pennsylvania în ceea ce privește provocările cu burgeri. Burgerii preparați aici pornesc de la greutatea de un kilogram (Pub Challenger ) și ajung la zece kilograme (Beer Barrel Burgenator).

Provocarea supremă este, potrivit site-ului lor, Belly Bruiser (zdrobitorul de burți), care are 22 de kilograme și poate fi comandat numai după un instructaj făcut de chelneri. Știu ei ce știu…

Trecem acum de la burgerii preparați în mod curent la cei „ocazionali”

5. Cel mai mare burger din lume

Chiar dacă de la o anumită mărime burgerul devine o grămadă enormă de carne și pâine, această limită nu a fost încă atinsă. Și asta pentru că realizatorii celui mai mare burger din lume, record deținut din septembrie 2012, au fost profesioniști în adevăratul sens al cuvântului: arată și frumos, este și gustos!

Printre ingredientele folosite pentru burgerul de 10 metri diametru și 913 kilograme se află 30 de kilograme de slănină, 25 de kilograme de salată verde, 25 de kilograme de ceapă, 20 de kilograme de murături și 20 de kilograme de brânză.  

6. Burgerul… ridicol

Nu are o tonă, însă deține recordul de cel mai mare burger comercializat. Și asta pentru că restaurantul Mallie’s din Michigan este specializat în crearea a astfel de burgeri. Dovada: a stabilit de trei ori recordul mondial pentru cel mai mare burger din comerț, ultima oară în 2012, cu acest „burger absolut ridicol” care cântărește nu mai puțin de 450 de kilograme.

7. 100X100

Nu este niciun secret că lanțul de restaurante In-N-Out de pe coasta de vest a Statelor Unite personalizează orice hamburger în limita a ceea ce se găsește în bucătărie. Un dublu click dat de client pe site-ul lor se transformă instantaneu în formatul standard, două chiftele din carne de vită, două felii de brânză, chifla și condimentele de rigoare. Cei care sunt mai „fomiști” pot comanda un triplu-triplu sau un cvadruplu-cvadruplu, fără nicio problemă.

Cea mai mare provocare pentru In-N-Out a fost atunci când o gașcă de prieteni a comandat un 100X100. Tura de noapte a muncit non-stop, astfel că a doua zi de dimineață cei opt glumeți (flămânzi) și-au testat limitele stomacelor.

Tags: