7 contraceptive antice pe care să nu le folosești niciodată

De: Carmen Ulian / 17.04.2014, 11:30
Specialiștii au descoperit și au învățat multe despre corpul uman, astfel că astăzi femeile beneficiază de medicamente contraceptive avansate. Iată câteva metode contraceptive vechi și nebunești!

Se spune că în China, femeile obișnuiau să bea mercur după un act amoros, evreicele să-și introducă lămâi în vagin pe post de spermicid, femeile din Egiptul Antic foloseau o mixtură de rahat de crocodil și miere pentru a nu rămâne însărcinate. Multe dintre metodele contraceptive folosite în trecut aduceau moartea, nu se știe cât erau de sigure și ce efect aveau.

Și totuși, cât de avansați suntem astăzi din acest punct de vedere, tot mai sunt femei care folosesc unele dintre contraceptivele de demult, care nu primesc informația necesară și sprijinul celor care sunt pregătiți și ar trebui să facă asta, multe rămân gravide, multe mor în urma unui avort.

Iată 7 metode de contracepție ale femeilor din trecut pe care să nu le folosești niciodată:

1. Lămâile – potrivit unor scrieri vechi, evreicele foloseau lămâia ca și contraceptiv. O băgau în vagin și credeau că acidul citric din aceste fructe va acționa ca spermicid și le va ajuta să nu rămână însărcinate.

citrice

2. Bumbacul – în Egiptul Antic, femeile foloseau o mixtură de curmale, miere și scorață de copac. Băgau o bucată de bumbac în amestec și îl introduceau în vagin înainte de actul sexual.

bumbac

3. Mercur – În China Antică, femeile obișnuiau să bea mercur după ce făceau amor pentru a preveni sarcina. Sfârșeau prin a se sinucide.

mercur

4. Fecale de crocodil – în anul 1850 d.Hr., egiptencele obișnuiau să își introducă în vagin o minge făcută din rahat de crocodil și miere.

crocodil

5. Sângerarea – În secolul 17, fizicianul francez Jaques Ferrand credea că lichidul seminal era sângele transformat în alb de către căldura sexuală. El sugera că bărbații ar trebui să sângereze pentru a reduce libidoul. Astfel intervenea abstinența și lipsa poftei sexuale, de unde și lipsa unei sarcini nedorite la femei.

sangerare

6. Sucul de ceapă – În Egiptul Antic, bărbații care nu doreau să devină tați se îmbăiau în suc de ceapă sau aplicau ceapa direct pe penis.

ceapa

7. Coitus obstructus – În China Antică, bărbații obișnuiau să apese un punct aflat între scrot și anus pentru a întârzia ejacularea, crezând că această practică va trimite lichidul seminal înapoi pe șira spinării, iar apoi în creier, iar femeia nu va fi în pericol să rămână gravidă.

barbat