7 lecții de viață pe care ni le-a dat Maica Tereza

De: Mihaela Enache / 17.12.2013, 15:00
7 lecții de viață pe care ni le-a dat Maica Tereza
Maica Tereza ne-a învățat atât de mult lucruri prin predicile, viața și activitățile ei. Ea este cea mai mare sursă de inspirație pentru dragoste altruistă. Ea a fost cu adevărat o mamă pentru cei săraci și asupriți și a ajutat la înălțarea societății.

1. Începe cu casa ta și cu ceea ce ai aproape

Nu ai nevoie să mergi prea departe pentru a face sacrificii pentru cei nevoiași. Poți face pași mici și să faci ceva între limitele tale, pentru comunitatea în care trăiești sau pentru zonele din jurul tău.

2. Ai nevoie de un fundament personal solid

Ai nevoie de concentrare și determinare atunci când te decizi să faci ceva pentru alții și să schimbi situațiile. Vor fi momente când te vei confrunta cu eșecul și este posibil să ai îndoieli de sine, dar puterea ta interioară te va ajuta să rămâi puternic.

3. Zâmbește mereu și iubește-i pe ceilalți

Maica Tereza zâmbea mereu și iubea pe toată lumea, chiar și în timpurile cele mai grele. Avem nevoie să învățăm că indiferent de problemele cu care ne confruntăm, trebuie să le confruntăm cu zâmbetul pe față și să mergem mai departe.

4. Nu îi judeca pe alții, iubește-i

Nu se cuvine să judeci oamenii, toți sunt diferiți și fiecare are alte calități. Iubește și respectă oamenii așa cum sunt.

5. Înțelege importanța iertării

Iertarea ne ajută să ne eliberăm și să mergem mai departe. Până nu facem asta, nu vom putea să înaintăm pe calea noastră. Iertarea este foarte importantă și ar trebui să fim plini de compasiune și să iertăm. Aceasta ajută și la cultivarea smereniei.

6. Adoptă o cauză bună

Ca membru al societății, ai o relație de umanitate cu alți membri ai clanului uman. Nu trebuie să îți dedici tot timpul serviciului societății. Asociază-te cu o cauză și lucrează în direcția ei.

7. Arată simpatie pentru oamenii mai puțin norocoși

Ar trebui ca niciodată să nu te mândrești de situația ta. Mulțumește, în schimb, stelelor că te-au binecuvântat cu noroc. O schimbare în privința averii poate afecta pe oricine, oricând. Ai nevoie să arăți simpatie pentru cei mai puțin norocoși.