7 lucruri despre Cleopatra – misterioasa regină a Egiptului

De: Mihaela Enache / 24.09.2013, 11:00
7 lucruri despre Cleopatra - misterioasa regină a Egiptului
Cunoscută în lume ca cea mai seducătoare și misterioasă regină a Egiptului, Cleopatra este o femeie a cărei viață și timp sunt subiectul curiozității multora. Mai jos ai 7 lucruri care îți vor oferi o perspectivă asupra persoanei care a fost Cleopatra.

1. Originea ei

Deși toată lumea știe despre Cleopatra că a fost o regină egipteană, mulți nu știu că ea nu este din Egipt. Ea este de origine greacă-macedoniană. Cu toate acestea, spre deosebire de alți conducători din Grecia, ea era familiarizată cu limba egipteană. De fapt, ea știa să vorbească nouă limbi.

2. Descendența ei

Numele complet al Cleopatrei a fost Cleopatra Thea Philopator VII. Ea era descendentă a dinastiei Ptolemic. Unul dintre strămoșii ei a fost Ptolemic I, general grec în timpul domniei lui Alexandru cel Mare. Ptolemic a devenit conducătorul grec după moartea lui Alexandru. Așa a devenit Cleopatra mai târziu regină domnitoare.

3. Caracteristicile ei

Spre deosebire de percepția convențională a Cleopatrei de a fi fost o regină frumoasă și seducătoare, istoricii spun că aceasta avea, de fapt, un chip obișnuit, cu un nar coroiat. Se pare că avea caracteristici masculine!

4. Farmecul ei

Cleopatra era extrem de atrăgătoare. Ea avea carismă și era isteață. Poseda talentul de a convinge oamenii să facă lucrurile așa cum vrea ea.

5. Cleopatra și Iulius Cezar

Cleopatra a cerut soldaților săi să o ducă în camera lui Iulius Cezar, când acesta se afla în palatul lui Ptolemeu. Pentru aceasta, ea a trebuit să fie rulată într-un covor. Cleopatra l-a sedus pe Cezar și l-a convins să o facă regina Egiptului, răsturnând regula existentă. Ea avea 21 de ani, iar Cezar era un bărbat de 52 de ani.

6. Cleopatra și Marc Antoniu

După moartea lui Cezar, Cleopatra l-a întâlnit pe Marc Antoniu. În timpul Războiului Civil Roman, Marc Antoniu a invitat-o pe Cleopatra la Tarsus, pentru a asigura sprijinul ei împotriva părților. Atunci când a fost chemată, Cleopatra a venit înconjurată de o asemenea măreție, că Antoniu a fost impresionat. În cele din urmă s-au îndrăgostit și se presupune că s-au căsătorit.

7. Moartea ei

În timpul războiului, Antoniu a fost aproape de a pierde, din cauză că era prost echipat împotriva romanilor. În acest moment, el a fost dezinformat cu privire la moartea Cleopatrei. Prin urmare, s-a sinucis imediat. Atunci când Cleopatra a primit vestea morții lui Antoniu, a fost devastată. Ea a călcat pe urmele lui Antoniu și s-a lăsat mușcată de o cobră egipteană.