7 lucruri nobile pe care le poți face de sărbători

De: Mihaela Enache / 04.12.2013, 11:00
7 lucruri nobile pe care le poți face de sărbători
În fiecare sezon al sărbătorilor facem aceleași lucruri: ne facem bagajele și plecăm în vacanță, ne cheltuim economiile la cumpărături și ne răsfățăm, lenevim acasă îmbuibându-ne cu delicatese, petrecem cu prietenii, ne uităm la filme etc. Ce-ai zice să faci ceva diferit acest sezon, să îl facem memorabil unul pentru celălalt și câțiva alții care nu primesc șansa de a se bucura de sărbători simple.

1. O mică schimbare de planuri

Să faci ceva nobil pentru alții nu trebuie să însemne neapărat să îți compromiți propria distracție. Doar o mică schimbare în planuri și ar putea avea un rezultat fericit. Acest sezon, în loc să mergi la multiplex pentru film, încearcă să difuzezi unul pentru acei copii care nu-și pot permite luxul de a merge la cinematograf. Distribuie popcorn și bucură-te de film cu ei și prietenii tăi.

2. Mergi în vacanță în orașul natal

Pentru vacanță în acest sezon alege orașul natal, sau locurile în care părinții și bunicii tăi locuiesc. De multe ori, din cauza programelor noastre încărcate, nu mai reușim să îi vizităm. Nu numai că le vei aduce un zâmbet pe fețe, dar vei avea și șansa de a retrăi toate amintirile din copilărie. De asemenea, poți găti și lua masa cu ei.

3. Îmbracă-te ca Moș Crăciun

Aranjează-te ca Moș Crăciun și vizitează un orfelinat. Ia mici cadouri drăguțe pentru copii și bucură-te de zâmbetele care le aduce pe fețele cestor copii, care de multe ori doar au auzit povești despre Moș Crăciun.

4. Fă dintr-o familie de străini propria familie

Pentru câteva zile, adoptă o familie mai puțin privilegiată și fă-le Crăciunul unul special. Fă câteva lucruri simple, cum ar fi să le decorezi bradul de Crăciun, să iei cina cu ei. Ascultă-le poveștile, participă la slujba de la biserică cu ei, joacă-te în zăpadă cu copiii lor etc. Poate că nu vor putea să-ți întoarcă favoarea, dar te vor binecuvânta mereu.

5. Fii voluntar

Oferă-te voluntar pentru cauze, unități alimentare de distribuție, donații de pături, celebrări anuale ale orașului etc. Este cel mai bun și mai satisfăcător mod de a sărbători o vacanță.

6. Lucrează în schimbul altcuiva de sărbători

Dedică o zi de vacanță pentru a lucra în locul cuiva care nu a avut o singură vacanță. Dă-i o zi pentru a se relaxa și a petrece timp cu familia sa.

7. Oferă și împărtășește

Dacă ești suficient de norocos să ai totul, acest sezon dă ceva care îți place foarte mult. Rochia ta preferată, o carte, o cină, gogoși pentru copiii străzii sau chiar o scurtă lecție de istorie a Crăciunului studenților tăi.