7 lucruri pe care le fac zilnic oamenii fericiți!

De: Dragos Tanase / 01.06.2014, 16:00
7 lucruri pe care le fac zilnic oamenii fericiți!
Studiile au arătat că jumătate din sentimentul general de fericire este determinat de genetică, iar sub 40% este dată de impactul pe care îl au asupra noastră evenimentele exterioare.

Noi înșine putem influența astfel doar 12% din fericire, așa că alegerile pe care le facem chiar fac diferența. Unii oameni pun în practică în fiecare zi câteva idei simple, conștienți sau nu de efectul lor, scrie dailybusiness.ro:

1) Fac mișcare

Mulți oameni care par fericiți nu sunt în cea mai bună formă fizică, așa că e greu să crezi că fac sport zilnic. Explicația este că de fapt avem nevoie de doar 7 minute de exerciții zilnic pentru a avea o stare de bine. E suficient pentru că trupul tău să elibereze endorfine, neurotransmițătorii responsabili pentru fericire.

2) Petrec timp în aer liber

Doar 20 de minute pe zi petrecute în aer liber sunt suficiente pentru a-ți ridica nivelul de fericire. Poți combina această alegere cu prima, împușcând doi iepuri – să faci mișcare afară. O simplă plimbare în pauză de prânz, în cel mai apropiat parc sau chiar în curtea interioară a birourilor unde lucrezi va face clar o diferență de dispoziție.

3) Se concentrează asupra familiei

Pentru majoritatea oamenilor, familia este cel mai important element din viața lor. Dacă vrei să fii fericit, îngroapă securea războiului cu cumnatul tău și acordă-le o atenție mai mare părinților, copiilor sau chiar fraților vitregi, dacă e cazul.

4) Își fac timp pentru prieteni

Prietenii sunt familia pe care ne-o alegem singuri. Câteva minute de socializare, zi de zi, contează foarte mult când e vorba de fericire. Chiar și doar o convorbire scurtă la telefon poate face o diferență.

5) Găsesc un sens în ceea ce fac la serviciu

Gradul de satisfacție a muncii poate impulsiona sau poate diminua fericirea, deoarece o mare parte din starea de bine provine din simplul fapt că îți folosești talentele zi de zi în ceea ce faci.

6) Se implică în comunitate

Făcând parte dintr-o comunitate sau dintr-un grup cu care ai ceva important în comun îți conferă un simț al apartenenței care îmbunătățește stima de sine. În fiecare zi, oamenii cu adevărat fericiți găsesc în fiecare zi ceva de împărtășit în interiorul comunității din care fac parte.

7) Dorm suficient de mult

Lipsa somnului îți va distruge viața. Dacă nu dormi suficient, va crește probabilitatea să fii nervos, gândirea ta să fie defectuoasă și nu numai atât – în general, toate lucrurile care îți pot asigura calea către împlinire sunt afectate de lipsa odihnei. Persoanele fericite nu sunt mai puțin ocupate decât restul oamenilor, dar sunt conștiente că, dacă e nevoie, trebuie să renunțe la ceva, pentru a nu se priva de somn.