7 lucruri pe care nu trebuie să le bagi niciodată în cuptorul cu microunde!

De: Dragos Tanase / 19.06.2014, 15:45
7 lucruri pe care nu trebuie să le bagi niciodată în cuptorul cu microunde!
Cuptoarele cu microundele au fost inventate pentru cei ce vor să pregătească ceva rapid de mâncare, numai că nu poți băga chiar orice în ele.

Atunci când folosiți un cuptor cu microunde… trebuie să știți că lucrurile tind să explodeze, dacă nu puneți în el exact ce trebuie!

1. Cutiile cu mâncare chinezească

S-a răcit puțin mâncarea chinezească? Nu băga cutiile la microunde, din cauza ambalajului care conține componente ce fac flama, ci pune preparatele într-o farfurie pe care să o introduci în cuptor sau mănâncă totul rece!

2. Pungile de mâncare

Să nu băgați în cuptorul cu microunde o pungă din hârtie în care ați pus un sandwich. Medicii susțin că, la temperaturi ridicate, acestea iau pur și simplu foc.

3. Ambalajele de iaurt

Ambalajele de unică folosință, așa cum sunt cele de iaurt, margarină sau smântână, nu au ce cauta în cuptoarele cu microunde. La temperaturi ridicate se pot contorsiona sau chiar topi, situație care duce la eliberarea de substanțe chimice în mâncarea ta.

4 . Ouăle

Chiar nu poți să fierbi ouă la microunde! Dacă încerci, nu vei reuși decât să îți asiguri minute bune de curățat fiecare colțișor al cuptorului pe care își va lăsa gălbenușul oul pe care l-ai supus chinurilor fierbinți.

5. Fructele

Există câteva fructe care fac față mai bine temperaturilor ridicate. Multe dintre ele, însă, vor exploda. Știm sigur că strugurii explodează când sunt puși la microunde. La fel se întâmplă și cu smochinele.

6. Folia de aluminiu

Fie că acoperă o farfurie, fie că ați pus o felie de prăjitură pe ea, folia de aluminiu nu se comporta bine în microunde, din cauza metalului inflamabil pe care îl conține și care va lua foc.

7. Sfat: Nu porni microundele fără să pui nimic în cuptor!

Din moment ce nu există nici o mâncare care să absoarbă microundele, acestea vor ajunge să fie absorbite de cuptor însuși și până la explozie mai rămâne un pas.

VEZI VIDEO, pe dietetik.ro!