7 modalități de a trata anemia

De: Mihaela Enache / 05.02.2014, 11:00
7 modalități de a trata anemia
Numărul mic de celule roșii din sânge sau hemoglobila scăzută provoacă anemie. Deficiența de fier din organism declanșează starea de anemie. Deși anemia poate fi tratată prin medicamente, există și metode naturale, sigure, de a îmbunătăți lucrurile. Am adunat câteva dintre acestea pentru tine.

1. Alimente bogate în fier

Include multe alimente bogate în fier în dieta ta. Legume precum spanacul, broccoli și varza sunt bogate în fier. Consumă legume cu frunze verzi cel puțin de două sau trezi ori pe săptămână. Carnea roșie are o concentrație mare de fier, ea poate fi inclusă o dată pe săptămână în dieta ta. Caisele, prunele uscate și stafidele sunt, de asemenea, bogate în fier, consumă-te pe bază zilnică.

2. Sucuri

Și sucurile de legume sunt eficiente pentru a vindeca anemia. Primăvara poți să pui și urzici în suc, deoarece aceasta este bogată în fier. Altă variantă este sucul de spanac cu miere. Consumul regulat de sucuri din plante și legume te poate ajuta la tratarea anemiei.

3. Oțetul de mere

Un amestec de suc de lămâie și oțet de mere poate fi de folos în tratarea anemiei. Adaugă două lingurițe de oțet de mere în sucul de lămâie făcut cu apă și bea dimineața devreme. Fă-ți din asta un obicei regulat, deoarece ajută la creșterea nivelului de hemoglobină din corp.

4. Semințe de susan

Ia o lingură de semințe de susan și fierbe-le în apă. Scurge-le după 10 minute. Adaugă o linguriță de miere în apa în care a fiert susanul. Poți să consumi acest suc în fiecare zi pentru a trata anemiea. Susanul este bogat în fier și, astfel, ajută la creșterea nivelului de hemoglobină a corpului.

5. Yoga

Yoga se poate dovedi benefică pentru starea de anemie. Asanele din yoga te pot ajuta să crește circulația sanguină a corpului. Aceste poziții te pot ajuta să tratezi anemia. Practicarea regulată de yoga previne problema anemiei.

6. Baie de sare Epson

Un alt mod natural de a trata anemia este să optezi pentru o baie cu sare Epsom. Aceasta ajută la circulația sanguină a corpului, previne amețelile cauzate de anemie. Poate avea efect și dacă îți înmoi doar picioarele în apă cu sare Epsom.

7. Alimente bogate în vitamina C

Aportul de alimente bogate în vitamina C precum lămâia și portocala ajută la creșterea absorbției fierului în organism. Este o necesitate să incluzi în dieta ta alimente bogate în vitamina C pentru a crește aportul de fier.