7 moduri de a câștiga respect la locul de muncă

De: Mihaela Enache / 28.01.2014, 10:00
7 moduri de a câștiga respect la locul de muncă
Să câștigi respectul colegilor și superiorilor la locul de muncă este la fel de important ca și munca în sine pe care o faci. Cineva care nu primește respect la locul de muncă este la fel de bun ca și un om lipsit de viață.

Respectul promite un mediu de muncă mai fericit și satisfacție în urma a ceea ce faci. Respectul este dat doar celor care sunt apreciați. Beneficiile sunt numeroase odată ce ești respectat.

Să câștigi respectul tuturor celor de la locul de muncă este un vis devenit realitate pentru orice angajat. Iată 7 moduri ușoare de a obține respectul la locul de muncă.

1. Empatizează

Fii empatic cu colegii tăi. Este frumos să îți asculți colegii și să empatizezi cu situațiile lor. Aceasta e o modalitate ușoară de a obține respect în rândul subordonaților. Care este rostul de a fi un angajat senior dacă subordonații tău nu au respect pentru tine?

2. Acordă credit

Amintește-ți că să oferi credit întotdeauna câștigă respect. Atunci când lucrezi ca parte a unei echipe, asigură-te că este întotdeauna partajat creditul și meritele. Apreciază sprijinul și ajutorul oferit. Nu fura creditul, ci câștigă-l.

3. Respectă-i pe ceilalți

În cuvinte simple, oferi respect și primești respect. Respectul reciproc dezvoltă un mediu de lucru sănătos și prietenos

4. Fii un expert

Fii un expert în ceea ce lucrezi tu. Cunoaște acele lucruri pe dinafară. Odată cu cunoașterea vine și respectul. Colegii respectă întotdeauna expertul. Ei vor veni la tine pentru asistență și soluții. Fii de ajutor.

5. Socializează

Cunoaște-i pe cei din jur. Nu te separa de ceilalți. Fii prietenos și prezintă-te ca o persoană abordabilă. Să-ți faci prieteni la locul de muncă ajută întotdeauna. Acest lucru promite mai mult respect și pe cineva cu care să-ți bei cafeaua. Mai mult, ai oameni pe care poți conta.

6. Spune „Nu

Învață să spui „Nu” și când să o faci. Colegii au tendința de a profita de o persoană prietenoasă și amabilă. Să fii mereu de acord poate duce la pierderea respectului. Uneori, să spui „Nu” te poate ajuta să câștigi respect. Exprimă-ți părerea. Ai dreptul la ea.

7. Fii atent la acțiunile tale

Foarte multe depind de felul în care ești la locul de muncă. Hainele, limbajul folosit, implicarea, comportamentul etc. În cele din urmă, acțiunile tale sunt cele care îți câștigă respectul.

Înarmat cu aceste modalități simple de a obține respectul la locul de muncă, mergi la birou ca și cum meriți și ai deja tot respectul pe care ți-l dorești.