7 moduri de a-ți găsi adevărata chemare în viață

De: Mihaela Enache / 06.11.2013, 12:00
7 moduri de a-ți găsi adevărata chemare în viață
Fiecare dintre noi nu își găsește chemarea în viață neapărat în mod natural. Unora le ia mai mult timp și mai mult efort decât altora. Dacă ești blocat într-o conjunctură în care pare că nu poți să-ți dai seama ce vrei de la viața ta, urmează această sfaturi.

1. Încearcă diferite lucruri

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-ți găsi adevărata chemare în viață este să încerci să faci lucruri diferite. Asta ar putea include un nou hobby, să înveți o abilitate nouă, să practici o artă nouă sau să încerci ceva ce nu ai făcut înainte. Expunându-te față de diferite domenii te va ajuta să îți înțelegi opțiunile și preferințele.

2. Urmărește ceea ce îți place de ceva timp

Odată ce ai încercat mai multe lucruri diferite și ai restrâns opțiunile la câteva pe care ți-ar plăcea să le explorezi mai mult, acordă-ți timp. Fii persistent față de acele lucruri pentru câteva săptămâni sau luni pentru a te asigura că ai într-adevăr înclinații spre el. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să înțelegi dacă ceea ce îți place este un simplu capriciu sau ceva ce se poate transforma într-o pasiune.

3. Alege-ți un model

Faptul că nu poți să îți găsești adevărata pasiune în viață înseamnă că nu ești inspirat. Gândește-te la oameni celebri care te inspiră. Ar putea fi o celebritate sportivă, un om de afaceri, un lider spiritual sau o rudă. Poți citi, de asemenea, biografii pentru a descoperi un model pentru tine. Atunci când privești la cineva în felul ăsta, ai un punct de referință și îți va fi mai ușor să fii inspirat să îți găsești adevărata chemare.

4. Identifică un tipar

Indiferent ce urmărești, te tot întorci la subiecte legate de un anumit domeniu? Dacă da, atunci ai un tipar. Învață să identifici acest tipar subconștient listând toate lucrurile pe care ai dorit să le faci. Acest lucru te va ajuta să recunoști domeniu pe care dorești să îl urmezi în viitor.

5. Gândește-te cum vrei să te uiți înapoi la viață când vei fi bătrân

Întreabă-te cum ai dori să te gândești înapoi la viața atunci atunci când vei fi în vârstă. Vrei ca viața ta să fie una ambițioasă? Ai vrea să fii ținut minte ca o persoană faimoasă? Răspunzându-ți la aceste întrebări vei reuși să-ți faci cea mai bună idee despre chemarea pe care ar trebui să o urmărești pentru a se potrivi cu propriile așteptări de la viață.

6. Cere opinia cuiva

Dacă ți se pare foarte greu să te decizi ce vrei să faci cu viața ta, cere opinia unui prieten sau unui membru de familie. Caută perspective asupra a ceea ce cred ei despre tine. Ca o terță persoană, aceștia ar putea să te ajute să îți faci o idee mai bună despre adevărata ta chemare în viață.

7. Nu te forța

Nu te aștepta să îți găsești adevărata chemare în viață peste noapte. După ce ai aplicat sfaturile de mai sus, ai răbdare și acordă procesului de gândire timp. Pentru o perioadă de câteva zile, săptămâni sau luni, e foarte posibil să ai mai multă claritate în privința obiectivelor tale.