7 moduri pentru ca fiecare zi să-ți fie specială

De: Mihaela Enache / 28.01.2014, 11:30
7 moduri pentru ca fiecare zi să-ți fie specială
Cei mai mulți dintre noi au o viață foarte monotonă, în care știm exact cum va fi a doua zi. Nu există nimic care să ne motiveze să ne trezim dimineața și să așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne rezervă viața.

Îți oferim câteva modalități de a rupe acest ciclu și de a face ca fiecare zi să fie una specială.

1. Citește ceva care îți îmbunătățește starea de spirit

Să citești câteva pagini bune îți poate schimba cu adevărat starea de spirit pentru a rămâne concentrat și motivat. Poate fi vorba de un roman, o poveste scurtă sau un citat  zilnic pe care îl citești pentru tine. Ideea este să citești ceva care îți sporește entuziasmul și te face o persoană mai pozitivă. Acest lucru îți va oferi cadrul mental necesar pentru ca ziua ta să fie plină de exact energia de care ai nevoie.

2. Stai în compania oamenilor pozitivi

Compania potrivită este extrem de importantă. Oamenii care te înconjoară pot avea un impact profund asupra stării tale de spirit și modului de a gândi. Dacă ești în mod constant înconjurat de oameni cinici, atunci și perspectiva ta față de viață va deveni negativă. Deci, alege-ți prietenii cu înțelepciune și asigură-te că ești în compania celor care scot ce e mai bun din tine.

3. Mănâncă sănătos

Acest lucru poate fi exact ce-ți trebuie pentru a avea o zi bună. Stai departe de alimentele care te fac somnoros. Redu aportul de grăsimi nesănătoase. Optează pentru fructe, legume cu frunze verzi, pește, ouă, lapte și multă apă. Asigură-te că mănânci ușor și te concentrezi pe produsele alimentare bune pentru sănătatea ta, care acționează ca un amplificator de energie.

4. Urmează-ți pasiunea

Este foarte important să-ți găsești pasiunea în viață. Caută acel ceva care te face să dai ce ai mai bun în tine. Dacă îți petreci ziua la un loc de muncă pe care îl urăști, atunci nu vei putea să ai o zi specială. În schimb, fă ceva care te pasionează și nu vei mai simți că „muncești”. Vei fi motivat în mod continuu și vei fi nerăbdător să te trezești dimineața și să începi o nouă zi.

5. Trăiește în prezent

Regretele legate de trecut și anxietatea pentru viitor te poe dărâma psihic mai mult decât ți-ai putea imagina. Dacă vrei să ai o zi specială, concentrează-te pe prezent și dă ce ai mai bun pentru sarcinile pe care le ai de îndeplinit astăzi. Nu purta ranchiuină și antrenează-ți mintea să rămână în prezent.

6. Adu un zâmbet pe fața altcuiva

Un gest aleatoriu de bunătate pentru altcineva îți poate face ziua cu adevărat specială. Știind că prezența ta a adăugat valoare vieții altcuiva te poate face cu adevărat bucuros. Ar putea fi vorba despre ceva la fel de simplu cu a ajuta o femeie în vârstă să traverseze strada sau să ții ușa deschisă pentru colegi. Asigură-te că faci cel puțin un act de bunătate în fiecare zi. Acesta lucru te va face să ai o zi specială cu adevărat.

7. Fă ceva nou în fiecare zi

Să ieși din zona ta de confort poate părea dificil, dar te poate îmbogăți cu adevărat. Încearcă să faci ceva nou în fiecare zi. Asta îți va aduce emoții și încântare vieții de zi cu zi. Ar putea fi vorba de ceva foarte mic. Să știi că și cea mai simplă încercare de a păși în afara zonei de confort poate avea o implicație profundă pe drumul de a deveni o persoană mai bună.