7 motive pentru care ar trebui să bei ceai

De: Mihaela Enache / 28.11.2013, 11:00
7 motive pentru care ar trebui să bei ceai
Ceai este minunat pentru sănătatea ta! Ești conștient de toate beneficiile aduse sănătății de ceai? Ce face ceaiul să fie cea mai populară băutură peste tot în lume? De ce ar trebui să bei ceai în fiecare zi? Ei bine, pentru a afla de ce ceaiul e o băutură pe care ar trebui să o consumi, citește în continuare.

1. Bogat în antioxidanți

Ceaiul este sănătos, deoarece este bogat în antioxidanți. Ajută la prevenirea organismului de la diverse boli, cum ar fi cancerul și bolile de inimă. Ceaiul ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, care ajută la menținerea corpului activ și în sănătos.

2. Ajută la scăderea zahărului din sânge

Consumul regulat de ceai ajută la scăderea nivelului de zahăr din sângele din organism. Astfel, ajută la prevenirea diabetului zaharat. Toate variantele de ceai, inclusiv ceaiul verde, ajută la scăderea nivelului de zahăr dn sânge.

3. Ajută la digestie

Ceaiul cu ghimbir sau de mentă ajută la digestie. Ceaiul de ghimbir susține sistemul de digestie al organismului, previne problema acidității. O ceșcă de ceai poate calma stomacul.

4. Ajută la scăderea tensiunii arteriale

Variante de ceai diferite, cum ar fi cel de hibiscus și scorțișoară, ajută la reducerea tensiunii arteriale. Ceaiul de scorțișoară ajută și la creșterea circulației sângelui la nivelul corpului.

5. Previne alergiile

Este pielea ta predispusă la alergii? Atunci bea o ceașcă de ceai în mod regulat. Ceaiul este bogat în flavonoide, ajută la prevenirea alergiilor și alte infecții ale pielii.

6. Un bun mod de a începe ziua

Dacă ești depedent de cafea, treci pe ceai. Acesta are și cofeină, care te ajută să stai treaz. Este mai bine să bei ceai deoarece acesta este bogat și în flavonoide. Ceaiul verde ca băutură ar trebui inclus în planul tău regulat de dietă.

7. Ajută la pierderea în greutate

Ceaiul negru ajută la absoarberea grăsimilor din organism. Deci, acesta este bun pentru pierderea în greutate. Bea două-trei căni de ceai pentru a-ți menține greutatea. Ceaiul te ajută să îți păstrezi silueta, deci încă un motiv minunat să-l bei.