7 motive pentru care Parisul este capitala modei

De: Mihaela Enache / 02.12.2013, 11:00
7 motive pentru care Parisul este capitala modei
Londra, Milano, Paris și New York sunt cele patru capitale majore ale modei care influențează această industrie. Parisul s-a definit ca centrul principal al modei din Europa. Pariul a fost centrul artei și modei având în vedere că cele mai renumite case de modă au apărut aici. Iată câteva motive în plus pentru care Parisul este considerat capitala modei.

1. Găzduiește toate marile sedii ale jucătorilor principali din modă

Case de modă de renume, precum Chanel, Celine, Chloe, Dior, Givenchy, Jean-Paul Gaultier, Hermes, Donna Karan, Lanvin, Rochas, Vuitton și Yves Saint Laurent își au centrul la Paris. Aceste nume influențează tendințele modei mondiale de o lungă perioadă de timp și continuă să facă acest lucru.

2. Cea mai mare săptămână a modei este găzduită de Paris

Una din cele mai importante săptămâni de modă ale anului, săptămâna modei la Paris este organizată de federația de modă franceză. Sunt semi-prezentate colecțiile anuale de primăvară-vară și toamnă-iarnă. Aceasta are loc cu mult în avans față de sezon pentru a dicta tendințele modei pentru lume și cumpărători.

3. Are cele mai bune străzi comerciale din lume, cunoscute sub numele de „Triunghiul de Aur”

Cele mai faimoase străzi comerciale din Paris, Champs Elysees, Avenue Montaigne și George V sunt cunoscute sub numele de „Triunghiul de Aur”. Este un paradis al cumpărăturilor dedicate etichetelor exclusive din modă, îmbrăcăminte și accesorii.

4. A dat naștere industriei modei cu creștere rapidă

Industria modei a fost foarte importantă în Paris. Începând cu secolul al 17-lea, industria modei și-a construit baze puternice aici. Termenul de „haute couture” își are originea în Paris.

5. Orașul este bine-cunoscut pentru persoanele cele mai la modă

Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Anne Parillaud, Juliette Binoche și Jeanne Moreau sunt unele din cele mai elegante persoane care au existat vreodată. Toți au fost din Paris.

6. Bikinii au fost inventați la Paris

Parisul experimentează cu moda în toată libertatea ei. Bikinii au fost proiectați de inginerul de automobile francez Louis Reard și designerul de modă Jacques Heim în 1946.

7. Găzduiește cele mai stimate școli de modă

Școala de mare prestigiu, „Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne”, oferă o educație de calitate în înțelegerea și învățarea artei de proiectare a modei.