7 motive să consumi avocado în fiecare zi

De: Dragos Tanase / 15.01.2015, 11:00
 7 motive să consumi avocado în fiecare zi
Avocado, căci despre el este vorba, e recunoscut de către experții în sănătate ca vital și recomandat spre a fi consumat în fiecare zi!

Acest fruct este pătat, de culoare verde închis, brun sau chiar negru, care este bun de mâncat când este puțin moale la atingere.

Iată care sunt cele 7 motive pentru care avocado ar trebui să fie parte din mesele tale zilnice:

1) Avocado este bogat în proteine vegetale ușor asimilabile. Toți aminoacizii sunt stabiliți pentru că metabolismul tău să îi asambleze în proteine complete. Acest lucru înlătură o parte din sarcina pancreasului, de la eliberarea de enzime proteolitice pentru lupta împotriva celulelor canceroase, până la descompunerea proteinelor animale.

2) Mâncători de carne, GreenMedInfo a rezumat un studiu care a arătat că mâncatul hamburgerilor cu o felie de avocado a limitat sporirea nivelului trigliceridelor serice! Cei mai învățați cardiologi consideră nivelul trigliceridelor serice ca un indicator mai puternic pentru potențiale inflamații și boli de inimă decât colesterolul LDL.

Rețete cu avocado: 12 rețete cu avocado

3) Avocado are un conținut mare de vitamina E naturală, care este un puternic antioxidant și ajută la prevenirea cancerului. Vitamina E sintetică poate fi toxică.

4) Avocado ajută ficatul să producă glutationa, considerată de toți experții în sănătate ca fiind antioxidantul principal. Glutationa, de fapt, reîmprospătează și reciclează antioxidanții consumați și cei care provin din alte surse. Magneziul, implicat în peste 300 de procese metabolice, este de asemenea abundent în avocado.

5) Reduce riscul de cancer la sân datorită bogăției de luteină, vitamina E și înaltul conținut în acizi oleici mononesaturati. Acest lucru a fost validat prin studii. Deci doamnelor, lăsați număratul caloriilor și mâncați mai mult avocado.

6) Avocado îmbunătățește sănătatea inimii prin promovarea unui flux sanguin mai bun și prin coborârea presiunii sanguine, datorită abundentului conținut de acid oleic.

7) Avocado îmbunătățește funcționarea creierului și blochează demență. Avocado este al doilea după afine/coacăze negre în ce privește favorizarea sănătății cerebrale.

Înaltul conținut în acid oleic al avocado-ului ajută la crearea și menținerea mielinei, care protejează sistemul nervos și creierul. Mielina mai ajută la mărirea vitezei transmisiilor nervilor, ceea ce îi face pe consumatorii de avocado mai alerți și mai rapizi mental.

Se recomandă un sfert până la o jumătate de avocado, zilnic. Poate fi utilizat în salate sau sandvișuri sau ca garnitură.

Și încă ceva… Datorită cojii sale tari și groase, este unul din alimentele în care pătrund cu greu pesticidele și restul chimicalelor folosite în agricultură.