7 povești ciudate despre pizza

Apropo.ro / 12.07.2013, 10:30
Unii au o vorbă veche care spune că "pizza este precum sexul". Când este bună, chiar este bună, iar când e mai rea, tot bună pare a fi. Iată 7 ciudățenii despre pizza, din întreaga lume.

7. Invadatorii

musca

Administrația Medicamentelor și Alimentelor (FDA) din SUA dețin anumite liste pe care, dacă le-ai citi, nu ai mai pune mâncarea în gură. Nici nu te-ai fi gândit că savuroasa pizza pe care o comanzi poate fi asezonată cu fragmente de insecte, afide, etc, nesesizabile după ce pizza a fost bine coaptă în cuptor. Acestea sunt lucruri inerente în restaurante…. nimeni nu poate fi perfect.

6. Luna

În 1998, Pizza Hut a venit cu ideea de a pune logo-ul lor pe suprafața Lunii. Un lucru greu de pus în aplicare, iar dacă ar fi așa logo-ul ar avea mărimea statului Texas. Până vor face și asta, se mulțumesc deocamdată cu prima livrare de pizza în spațiu, pe banii lor.

5.  Vesta antiglonț

În 1969, Richard Davis livra pizza în Detroit când a fost atacat. A reușit să doboare doi dintre atacatori, dar a fost și el rănit prin împușcare, tot de două ori. După ce s-a recuperat a venit cu ideea unei veste antiglonț, care deși exista, nu erau foarte eficiente. Richard a creat vesta care se poate purta pe sub haine, care este din metal, și pe care a denumit-o „A doua Șansă”.

glont

Șoferii care mergeau cu Richard Davis nu au fost la fel de norocoși precum el. Marile lanțuri de pizzerii nu permit angajaților, șoferi, să poarte arme la ei. În 2004, când un șofer de la Pizza Hut a împușcat un hoț, în timpul serviciului, superiorii săi l-au concediat.

4. 30 de minute sau mai puțin

Cei de la Domino’s Pizza au venit cu ideea de a livra produsele în jumătate de oră sau mai puțin, în caz contrar plătește firma.

Din nefericire, au scos mai mulți bani din buzunar atunci când șoferii lor au făcut accidente rutiere. După ce o femeie din Illinois a fost lovită de o mașină de la firma lor, lanțul de pizzerii a trebuit să plătească 2,8 milioane de dolari daune, iar unei alte femei 78.750.000 de dolari, tot pentru că a fost victima unui accident dar și a unor injurii.

3. Philip Workman

În urma unui jaf, bărbatul a ajuns să fie arestat și închis. Ultima sa dorință a fost să i se permită să mănânce o pizza vegetariană. Cererea i-a fost respinsă, dar povestea sa a ajuns publică, astfel că sute de oameni i-au trimis fiecare pizza în semn de susținere.

2. Superbowl

În America, ziua din an în care se consumă și se vinde cel mai mult pizza este ziua de Superbowl.

1. Pizza și bombele

bani

Cazurile în care bombele au fost plasate în pizza, sau purtate de cei care livrează, sunt dintre cele mai bizare din istoria Americii. Pe 28 august 2003, un bărbat care livra pizza a intrat într-o bancă din Pennsylvania, cu o armă în mână și o bombă la gât. El a cerut 250.000 de dolari, dar a primit doar 8.702 dolari și a fost interceptat de poliție.

Povestea se complică ușor, căci livratorul fusese obligat de un altul să jefuiască banca, și tot celălalt îl ornase cu armă și bombă. În timp ce negocia cu poliția, bomba a fost detonată iar livratorul ucis.