7 sfaturi pentru ca bărbații să aibă un somn mai bun

De: Carmen Ulian / 24.10.2014, 10:00
7 sfaturi pentru ca bărbații să aibă un somn mai bun
Iată șapte sfaturi doar pentru bărbați despre cum să aibă un somn mult mai bun.

Număratul oilor atunci când nu poți adormi nu prea te ajută. Femeile și bărbații pot avea probleme cu somnul din diferite motive. Discutăm astăzi doar despre partea masculină.

1. Sexul

Sexul este relaxant, iar prin orgasm se eliberează endorfine care ajută organismul să se liniștească. Somnul vine ca prin minune.

2. Somnul de peste zi

Dacă te culci târziu organismul tău va dori să compenseze lipsa somnului, astfel că ațipitul de peste zi poate influența ceasul intern. Mai bine încerci să te bagi în pat mai devreme pentru un somn sănătos.

7 sfaturi ca femeile să aibă un somn mai bun

3. Lasă viciile

Alcoolul, televizorul, muzica pot afecta ora de culcare precum și somnul. Mai bine păstrează dormitorul pentru dragoste și somn.

4. Jocurile minții

Nu te forța să adormi dacă nu ai somn. Mai bine încerci să te relaxezi cumva înainte și să scapi de stres.

5. Programările de a doua zi

O zi încărcată la job, programul de la școală pot afecta starea ta pregătitoare pentru somn. Pregătește ce ai nevoie următoarea zi din timp, iar înainte de culcare stabilește-ți o rutină pentru a te calma și induce starea de somn.

6. Fără mâncăruri grele

Nu mânca înainte de a te urca în pat, la somn, căci vei sta cu ochii în tavan. Ultima masă trebuie să fie cu minim 1 oră înainte de culcare. S-a dovedit că un amestec de carbohidrați și proteine dau un implus serotoninei, substanță ce calmează mintea și trupul.

7. Calitatea contează

Dormitorul trebuie să fie un mediu care să te atragă, să te relaxeze, să ai un pat în care să te odihnești ca nicăieri altundeva. Nu uita să aerisești puțin camera înainte de a te culca.