7 sfaturi pentru ca femeile să aibă un somn mai bun

De: Carmen Ulian / 23.10.2014, 16:00
7 sfaturi pentru ca femeile să aibă un somn mai bun
Iată șapte sfaturi doar pentru femei și cum să aibă un somn mult mai bun.

1. Temperatura din cameră

Temperatura optimă pentru un somn bun nu trebuie să fie nici una ridicată, dar nici scăzută, ci undeva la mijloc. Puțină răcoare nu strică.

2. Baia de dinainte

Nu ezita să faci o baie relaxantă înainte de a te urca în pat. Puțină muzică relaxantă, spumă de baie și vei păși sigur spre tărâmul viselor.

3. Fără stimulanți

De genul nicotină, alcool, cafeină și altele de genul. Corpul tău ar putea reacționa invers de cum îți dorești. În loc de somn te vei trezi de-a binelea.

7 sfaturi pentru ca bărbații să aibă un somn mai bun

4. Relaxează-te

În acea perioadă din lună, femeile pot avea schimbări de dispoziție ceea ce nu face decât să influențeze și somnul. Înainte de a te urca în pat fă câteva exerciții de meditație, respirație sau stretching care să te ajute. Poți păstra un jurnal în care să te eliberezi prin scris.

5. Consistența

Toată lumea are probleme cu somnul, dar este important să respectăm totuși un program al somnului. Când păstrezi aceeași oră de somn organismul tău se obișnuiește cu rutina și se va pregăti, natural, de somn fără ca tu să mai faci ceva special.

6. Exercițiile fizice

Toată lumea știe că sportul este important pentru un organism sănătos. Ceea ce ajută și la un somn bun. Mișcarea regulată ajută și în lupta efectelor anxietății, menstruației, etc.

7. Atmosfera din dormitor

Ca și în cazul bărbaților este important să ai un dormitor pe placul tău, care să-ți inducă stare de calm și relaxare, de odihnă și vise frumoase.