7 zile de supershow-uri la Antena 1

De: Cătălina Matei / 28.11.2016, 10:45
7 zile de supershow-uri la Antena 1
Din 28 noiembrie, la Antena 1 se derulează o săptămână eveniment, şapte seri de supershow-uri, cu emoţie, spectacol şi o nouă experienţă HD. De 23 de ani, Antena 1 e mereu aproape de telespectatorii săi, iar anul acesta sărbătoarea nu ţine o zi, ci şapte.

Din 28 noiembrie, sub sloganul „Vezi ce trăieşti”, Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă, cu modificări majore, atât la nivel vizual, tehnic, cât şi la nivelul conceptului editorial. Noul platou al Observatorului, întins pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, care întruneşte standardele de calitate ale celor mai mari posturi de televiziune din lume. La nivel vizual, platoul va beneficia de un ecran absolut spectaculos, de 14,5 metri lungime şi peste 2,5 metri înălţime, cel mai mare ecran al unui jurnal de ştiri din România. Pe lângă modificări tehnologice, vor exista noutăţi şi la nivel de grafică. Echipa de creaţie a Antenei Group  a realizat un pachet grafic dinamic, modern, care-i oferă telespectatoruluiun acces fără precedent la ceea ce se numeşte informaţie vizuală. Piesa centrala a noului Observator este ecranul LED de circa 30 mp. Cu un pixel-pitch de 1,9 mm, LED-ul Observatorului este unic in Romania. Format din 144 de module cu exact 8.294.400 de lampi SMD 3 în 1, acest ecran a fost furnizat de compania  Unilumin, aflată în top 3 cei mai mari producatori din lume. Decorul noului Observator este un demers scenografic unic si curajos, care va revolutiona standardele breslei.

Elementele de diferenţiere ale Observatorului în contextul actual sunt story-urile de autor realizate de o echipă nouă de reporteri, producători, editori şi cameramani şi continuarea seriei de campanii de responsabilizare socială.

Relansarea Observatorului vine în contextul evoluţiei tehnologice la nivelul întregului grup media. Din 28 noiembrie, Antena 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internaţional şi Antena 3 vor putea fi recepţionate la standard full HD. Emisia, producţia şi post-producţia celor 6 staţii vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i. Infrastructura tehnică este complet nouă, full HD, echipamentele şi sistemele digitale integrate sunt vârfuri de gamă, fiind achiziţionate de la cei mai mari furnizori de echipamente şi soluţii de broadcast din lume.

Pe 28 şi 29 noiembrie, Antena 1 va difuza o ediţie specială „Chefi la cuţite” cu vedete. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu primesc provocarea de a se întrece în bucătărie cu trei echipe formate de data aceasta din vedete. Echipa de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, Şerban Copoţ, Andrei Aradits sau Nicolai Tand sunt doar câţiva dintre cei care toamna aceasta îşi vor pune la bătaie talentul culinar pentru a obţine un loc într-una din echipele conduse de cei trei simpatici chefi.

Mecanismul ediţiei speciale este acelaşi ca în formatul cu care telespectatorii Antena 1 s-au obişnuit deja. Etapa degustării pe nevăzute va aduce în faţa celor trei juraţi farfurii gătite de mai multe vedete care speră să îi convingă pe aceştia că au toate atuurile pentru a intra în luptă. „Am filmat deja pentru această etapă şi pot să vă spun că au fost câteva nume de vedete care m-au surprins plăcut atunci când am aflat ce gătiseră. Nu mă aşteptam”, spune Cătălin Scărlătescu. La rândul lui, Sorin Bontea adaugă: „Vedetele din această ediţie specială au parte de exact acelaşi scenariu prin care trec concurenţii pe care îi vedeţi la „Chefi la cuţite”. Vin, gătesc, se străduiesc să facă într-o oră o farfurie cu care să ne convingă, iar noi degustăm şi jurizăm pe nevăzute. Apoi, cei care primesc cuţitele, întră în etapa testării şi dintre aceştia ne vom alege echipele.” „A fost interesant să vedem atâtea vedete la treabă”, spune şi Florin Dumitrescu. „Nu mă aşteptam ca unii dintre ei chiar să găteasca, Nicolai Tand ne-a uns pe suflet cu ceva ce nu am mai mâncat de mult timp şi mă bucur că am gustat în sfârşit din ceva gătit de prietenul Aradits.”

Aşa se face că în etapa confruntărilor, cei trei chefi se vor întrece împreună cu echipele lor formate din două vedete. Care sunt vedetele care ajung în echipele roşie, gri şi neagră, prin ce probe vor fi supuse atunci când ajung la bancul de lucru, cu ce preparate vor dori să impresioneze şi, mai ales, cine va câştiga, telespectatorii află din ediţia specială „Chefi la cuţite” din 28 şi 29 noiembrie, la Antena 1.

Ziua de 29 noiembrie, când Antena 1 împlineşte 23 de ani de la lansare, începe cu o ediţie „Neatza cu Răzvan şi Dani” de sărbătoare în care sunt invitate toate vedetele postului. Pe multe dintre ele telespectatorii le vor vedea în situaţii şi contexte în care nu le-au mai văzut până acum, iar platoul de la Neatza va răsuna de muzică şi voie bună.

Pe 1 Decembrie, de ziua tuturor românilor, copiii îi vor încânta pe telespectatori cu candoarea, talentul şi inocenţa lor adunate în numere artistice dintre cele mai frumoase şi surprinzătoare, într-o ediţie specială Next Star, prezentată de Dan Negru. Opt vedete – Ruby, Lidia Buble, Maria Dragomiroiu, Laura Lavric, Marcel Pavel, Cătălin Moroşanu, nea Mărin şi Gelu Voicu – vor face echipă cu tot atâţia copii talentaţi care au participat la “Next Star”, într-o competiţie amuzantă jurizată de Pepe, Alina Eremia, Dorian Popa şi CRBL. Cele opt vedete vor fi împărţite în două tabere care se vor provoca, pe rând, la duel. Vor fi astfel patru dueluri, iar juriul va trebui să aleagă câte un câştigător pentru fiecare dintre ele, urmând ca perechile învingătoare să intre în finala serii. Competiţia va fi deopotrivă distractivă şi spectaculoasă, căci cele opt vedete vor trebui să facă lucruri pe care nu le fac în mod obişnuit.

Pe 2 decembrie la „X Factor”, în ediţia Duelurilor, se aleg finaliştii acestui sezon. După ce pe 30 noiembrie se încheie reprezentaţiile din Bootcamp cu grupa Deliei – băieţii, pe 2 decembrie la „X Factor” au loc Duelurile: o seară de vineri spectaculoasă, cu show-uri atent pregătite, în care se vor alege finaliştii acestui sezon, cei care intră în Galele LIVE. Aşadar, după un maraton de reprezentaţii muzicale şi surprize oferite de concurenţii din cele patru grupe de anul acesta, ediţia Duelurilor aduce noi emoţii şi momente pline de culoare. Cine merge mai departe în Galele LIVE şi pe cine mizează mentorii Horia Brenciu, Delia, Carla’s Dream şi Ştefan Bănică rămâne de văzut vineri, 2 decembrie, de la 20.30.    

Pe 3 decembrie, începând cu ora 20.00, Antena 1 difuzează „Te cunosc de undeva!”, show-ul celor mai spectaculoase transformări, în care invitata special a serii va fi cântăreaţa Silvia Dumitrescu.

Tot specială va fi şi ediţia „iUmor”, difuzată duminică, 4 decembrie. Începând cu ora 20.00 telespectatorii Antena 1 vor putea viziona un Top 10 al celor mai neaşteptate momente cu care s-au prezentat concurenţii la iUmor. După vizionarea lor se va putea trage o singură concluzie: umorul şi imaginaţia românilor sunt infinite şi nepuizabile. Cum văd acum juraţii momentele respective, ce-au gândit atunci despre protagoniştii acelor numere şi cu ce urmări s-au lăsat unele momente, telespectatorii vor putea afla chiar de la Delia, Cheloo şi Bendeac, duminică, 4 decembrie, într-o ediţie specială iUmor.