750 CP pe două roți!

Apropo.ro / 22.01.2008, 12:58
750 CP pe două roți!
Amatorii de senzatii tari pe doua roti au un nou vehicul la care sa viseze: Acabion GTBO. Unii ii spun motocicleta, dar tinand cont de ...

Amatorii de senzatii tari pe doua roti au un nou vehicul la care sa viseze: Acabion GTBO. Unii ii spun motocicleta, dar tinand cont de cabina cu care este dotata, cel mai potrivit apelativ ar trebui sa fie „racheta”. Firma elvetiana Acabion Visionary Motion a luat motorul pentru GTBO de pe una din cele mai puternice motociclete din lume, Suzuki Hayabusa, dar nu s-a multumit cu puterea oferita de el. Cei 1340 cc ai modelului din 2008 vor produce pe Acabion GTBO nu mai putin de 750 cai putere. Combinati aceasta putere cu o greutate de 317 kg si faceti singuri calculele.

Constructorul a limitat viteza maxima la 547 km/h, cu toate ca nu stim sigur daca GTBO nu-si va lua zborul literalmente cu mai putin de atat. Materialele si tehnologia folosite au fost inspirate de Formula 1 si industria aeronautica. Consumul de combustibil va fi deasemenea redus. Spre exemplu, la viteza de 160 km/h GTBO va consuma doar 2,34 litri/100km.