8 beneficii ale gălbenușului de ou

De: Mihaela Enache / 30.01.2014, 14:30
8 beneficii ale gălbenușului de ou
Dacă am modifica proverbul „Un ou pe zi ține doctorul departe", ar fi cel puțin la fel de adevărat ca în cazul mărului.

Ouăle sunt bune pentru ochi, creier și pentru corpul uman în ansamblu. Maniacii dietelor stau departe de gălbenușul de ou. Cu greu realizează că acesta are multe beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea:

1. Gălbenușul de ou conține clor, care ajută la dezvoltarea creierului.

2. Gălbenușul de ou este benefic și pentru femeile însărcinate și cele care alăptează.  El ajută la dezvoltarea unui creier sănătos la sugari.

3. Cercetările au demonstrat că un ou are 180-190mg de colesterol. Necesarul corpului uman tipic este de 300mg. Să mănânci un ou întreg este mai benefic decât să mănânci doar albușul.

4. Gălbenușul de ou este extrem de benefic pentru copiii mici, deoarece ajuta la creșterea lor corectă și la păstrarea sănătății.

5. Gălbenușul de ou conține mai multe substanțe nutritive, cum ar fi calciu, fier, forsfor, zinc etc. Calciul duce la oase puternice, fierul ajută la formarea hemoglobinei în sânge și la buna funcționare a creierului și a sistemului imunitar. Zincul acționează ca un antioxidant și întărește oasele.

6. Gălbenușul de ou conține acizi grași Omega3, ca și peștele. Aceștia ajută la dezvoltarea diferitelor organe din corpul uman.

7. Gălbenușul de ou conține și vitamina numită cartenoide. Aceasta ajută la protejarea corpului de degenerarea maculară.

8. Medicii sugerează că să mănânci un ou întreg sau a unui gălbenuș de ou este mai sănătos decât junk food-ul sau alimentele foarte procesate.

Un mit comun spune că prea multe ouă pot crește riscul de a dezvolta o boală de inimă. E un lucru fals, deoarece aportul maxim de ouă poate fi de 2-3, cu excepția cazului în care persoana suferă deja de boli de inmă sau un colesterol ridicat. Astfel, gălbenușul de ou este important pentru sănătatea și poate face parte din alimentația ta.