8 beneficii ale uleiului din nucă de cocos

De: Mihaela Enache / 29.10.2013, 11:00
8 beneficii ale uleiului din nucă de cocos
Uleiul de cocos are o serie de beneficii, de la faptul că ajută la creșterea sănătoasă a părului, până la o susținerea unei bunăstări generale. Uleiu din nucă de cocos are grijă de toate. Este un adevărat dar al naturii. Să aruncăm o privire la diferitele beneficii ale uleiului din nucă de cocos.

1. Pentru un păr frumos

Uleiul de cocos este un remediu natural pentru aproape toate problemele legate de păr. Masajul obișnuit cu ulei din nucă de cocos îți oferă un păr sănătos, fără mătreață, păduchi sau ouă de păduchi. Mai mult, are efectele unui balsam și îi dă o strălucire naturală. Acesta previne deteriorarea părului și repară părul deteriorat, inducând din nou creșterea acestuia. Uleiul din nucă de cocos conține nutrienți care ajută la menținerea sănătoasă a părului.

Sfat: aplică ulei din nucă de cocs cu o oră înainte să îți speli părul pentru a avea un păr frumos, sănătos și lung.

2. Pentru o piele sănătoasă

Dacă vrei o piele sănătoasă, strălucitoare, atunci uleiul de cocos este o binecuvântare. Uleiul de cocos este un hidratant natural, mai ales pentru cei care au o piele uscată. Un beneficiu mai important pe care uleiul de cocos îl oferă pielii este reducerea vizibilă a ridurilor. Este o modalitate foarte bună de a preveni infecțiile pielii și a altor boli, cum ar fi psoriazis, dermatite, eczeme etc. Prin urmare, se dovedește a fi un remediu excelent pentru aproape toate bolile de piele.

3. Pentru ameliorarea stresului

Este, de asemenea, un eliberator pentru stres. Doar aplică ulei de cocos pe scalp și masează ușor câteva minute. Aroma te va calma și te va ajuta să te relaxezi, în timp ce ai parte de masaj.

4. Pentru pierdere în greutate

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași din lanțul mediu și scurt, care ajută la reducerea excesului de greutate. Acest lucru îl face o poțiune ideală pentru pierderea în greutate. Ulei de cocos îmbunătățește metabolismul, reducând stresul asupra pancreasului. El arde mai multe grăsimi și, prin urmare, te ajută să scapi de excesul de grăsime.

5. Pentru o digestie bună

Grăsimile prezente în uleiul de cocos ajută digestia substanțelor nutritive vitale, minerale, vitamine, aminoacizi și proteine care sunt esențiale pentru organism. Prezența proprietăților antibacteriene ajută la împiedicarea bacteriilor și apariției ciupercilor fungice, care provoacă indigestie. Cu alte cuvinte, uleiul din nucă de cocos promovează o digestie bună.

6. Pentru vindecare

Uleiu din nucă de cocos este, de asemenea, utilizat și pentru vindecare. Atunci când este aplicat pe răni și cicatrici, acoperă zona afectată cu un strat care împiedică pragul și alte impurități să ajungă la rană. Totodată, accelerează procesul de vindecare și se crede că ajută la decolorarea semnelor/cicatricilor.

7. Pentru prevenirea bolilor de inimă

Deoarece conține în jur de 50% acid lauric, previne multe boli cardiace și menține inima sănătoasă. Grăsimile saturate din uleiul de cocos nu sunt dăunătoare, deoarece nu cresc nivelul LDL-ului și protejează arterele.

8. Pentru bunăstarea generală

Uleiul de cocos este un mod sănătos de a-ți menține imunitatea împotriva bolilor și pentru a rămâne în formă. El ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor, ajutând organismul în absorbția calciului și magneziului din alimente. De asemenea, previne bolile de rinichi și fiere. În cazul diabetului zaharat, controlează nivelul de zahăr și ajută la secreția de insulină/

Prin urmare, uleiul din nucă de cocos este o minune naturală și o binecuvântare pentru omenire.