8 beneficii pentru a bea apă caldă cu lămâie

De: Mihaela Enache / 11.03.2014, 11:00
8 beneficii pentru a bea apă caldă cu lămâie
Consumul unui pahar de apă caldă cu zeamă de lămâie, dimineața, este, probabil, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta.

Această rutină simplă, dar importantă te ajută să-ți începi ziua așa cum trebuie. Iată o listă cu beneficii uimitoare pe care le poți obține:

1. Îmbunătățește digestia

Apa caldă cu lămâie este bună pentru procesul de digestie. Stimulează și activează întregul proces, ajutându-te astfel să rămâi sănătos și activ.

2. Îmbunătățește imunitatea

Lămâia este bogată în vitamina C, care oferă protecție împotriva răcelilor și altor boli. Este bună pentru sănătatea sistemului tău imunitar, care te protejează de diverse infecții și boli.

3. Ajută la constipație

Dezvoltarea obiceiului de a bea apă cu lămâie te va asigura că scapi de constipație și alte probleme gastro-conexe. Apa caldă cu lămâie stimulează și echilibrează activitatea intestinată, vindecându-te de durere și trauma asociată cu constipația.

4. Acționează ca un agent de curățare natural

Ajută la detoxifiere și îți purifică organismul prin eliminarea tuturor toxinelor dăunătoare care se acumulează în organism. Îți curăță sistemul, făcându-te sănătos.

5. Benefică pentru piele

Având în vedere că elimină toxinele din organism, apa cu lămâie este bună și pentru piele. În plus, vitamina C din lămâie te ajută să ai un aspect tânăr.

6. Te ajută în lupta împotriva îmbătrânirii

Lămâia îți oferă vitamina C, care acționează ca un antioxidant natural. Ea elimină radicalii liberi dăunători din organism, care determină o grămadă de daune pentru pielea ta. Astfel, apa caldă cu lămâie te asigură că ești bine echipat pentru a lupta împotriva ridurilor și îmbătrânirii premature.

7. Hidratează sistemul

Apa este elixirul care face minuni pentru organism. Consumul de apă caldă, alături de beneficiile suplimentare ale lămâii, te asigură că ai un sistem bine hidratat.

8. Te ajută să pierzi în greutate

Este adesea recomandat ca cei care se îngrijesc de silueta lor să-și înceapă ziua cu un pahar cu apă caldă cu lămâie. Pe lângă senzația de sațietate chiar de dimineață, îți oferă și fibre și vitamina C, care te ajută în programul tău de pierdere în greutate.