8 beri pe care ar trebui să le eviți

De: Marian Andrei / 26.06.2014, 11:00
Vara este anotimpul în care, pe lângă multe alte lucruri plăcute, cei mai mulți oameni aleg să se răcorească cu o bere. Atenție, însă, nu toate sortimentele sunt sănătoase! Din dorința de a tăia costurile sau de a da o aromă sau o culoare specială, unii producători folosesc ingrediente pe care le putem cataloga cel puțin "dubioase".

Chiar dacă prin acest articol nu dorim să facem reclamă negativă, vă invităm totuși să reflectați asupra berii preferate și să încercați să vedeți dacă nu cumva ingredientele folosite la prepararea ei nu intră în conflict cu sănătatea dumneavoastră.

8. Newcastle Brown Ale

 

 

După cum este menționat pe etichetă, Newcastle Brown Ale este importată din Anglia. Atenție însă, culoarea atrăgătoare este dată de caramel. Coloranții caramel din Clasa 3 și 4 sunt produși din amoniac, substanță cancerigenă (poate produce cancerul sau favoriza dezvoltarea celulelor canceroase).

Deoarece alcoolul este el însuși cancerigen, adăugarea unor alte substanțe cu această proprietate nu este o idee bună, mai ales dacă sunteți genul de persoană care consumați mai multe beri pe zi.

7. Budweiser

 

 

Budweiser, cunoscută drept „Regele Berilor”, este una dintre cele mai populare beri și este produsă în cantități impresionante în Statele Unite.

Însă, pentru că există și un „însă”, un ingredient al acestei beri este porumbul modificat genetic. Începând cu anii ’80, atunci când a fost creat de gigantul biotehnologiei Monsanto pentru a rezista la ierbicide fără a afecta producția, porumbul modificat genetic a fost asociat cu o serie de probleme de sănătate, între care supradezvoltarea unei celule albe din sânge, eozinofila, care, atunci când este produsă în cantități mai mari decât cele normale, atacă organele, sistemul nervos și cel cardiovascular și pielea.

6. Corona Extra

 

 

Consumatorii acestei mărci de bere, și nu sunt puțini, vor fi dezamăgiți să afle că printre ingrediente se află siropul de porumb modificat genetic și propilen-glicolul, substanță care a provocat numeroase controverse în rândul specialiștilor, folosită în mod curent pentru fabricarea… antigelului.

5. Miller Lite

 

 

O altă bere foarte populară, cel puțin în America, este Miller Lite. Mai mult, ea este consumată în cantități impresionante, fiind răcoritoare și având un conținut redus de alcool.

Însă, la fabricarea ei se folosesc atât sirop de porumb, cât și porumb (modificat genetic), un lucru care ar trebui să dea de gândit.

4. Michelob Ultra

Michelob Ultra, o altă bere populară în Statele Unite și foarte agresiv promovată, conține dextroză din porumb modificat genetic,

Pe lângă neajunsurile provocate de porumbul modificat genetic menționate mai sus, dextroza are un dezavantaj suplimentar – cei care consumă această bere trebuie să fie foarte atenți cu nivelul zahărului din sânge.

3. Guinness

 

 

Una dintre cele mai băute beri din lume, Guiness, ar putea să nu fie chiar alegerea perfectă.

Unul dintre ingrediente este siropul de porumb cu concentrație ridicată de fructoză, care, din cauza pericolului pentru sănătate este interzis în multe țări.

În plus, chiar dacă nu se simte la gust sau la aromă, Guiness conține isinglass, un fel de gelatină obținută din pește.

2. Coors Light

 

 

 

Super-populară în Statele Unite, Coors Light beneficiază și de un marketing extrem de bun.

Totuși, ținând cont că se consumă în cantități mari, ar trebui manifestată o mai mare atenție la conținutul ridicat de sirop de porumb modificat genetic.

1. Pabst Blue Ribbon

 

 

O bere germană clasică, Pabst Blue Ribbon, a depășit granițele țării și a câștigat adepți în toată lumea.

Din nefericire, la fel ca și la precedentele beri, printre ingrediente se găsesc atât porumbul modificat genetic, cât și sirop obținut din acesta.