8 cai de a evita un accident

Apropo.ro / 08.05.2002, 11:24
8 cai de a evita un accident
Peste 90% din accidentele de masina pot fi evitate. Afla care sunt principalele cauze, evita-le si astfel te vei putea apara de un posibil accident. 1. Erorile in intersectie. Peste 65% din accidentele urbane au loc in apropierea intersectiilor. Pentru a evita astfel de accidente,


Peste 90% din accidentele de masina pot fi evitate. Afla care sunt principalele cauze, evita-le si astfel te vei putea apara de un posibil accident.



1. Erorile in intersectie. Peste 65% din accidentele urbane au loc in apropierea intersectiilor. Pentru a evita astfel de accidente, priveste in jur cu atentie si nu iti asuma nici un risc inutil.

2. Neatentia. Lipsa concentrarii, neatentia la ceilalti soferi, la pietoni si la conditiile de drum, pot duce la accidente.

3. Distanta prea apropiata de alt autovehicul. Pastreaza distanta adecvata fata de autovehiculul din fata pentru ca sa ai timp sa eviti accidentul.

4. Defectiunile masinii. Efectueaza din cand in cand o inspectie generala a masinii, si acorda o atentie speciala franelor, pneurilor, uleiurilor si stergatoarelor de parbriz.

5. Mentine vehiculul intr-o stare buna de functionare.

6. Drumuri periculoase. Ploaia, zapada, gheata sau poleiul necesita reducerea vitezei pana la nivelul in care nu exista pericolul unei derapari.

7. Viteza mare. Depasirea limitelor de viteza sau conducerea prea rapida fata de ceilalti participanti la trafic, reduc timpii de reactie si cresc gravitatea impacturilor si ranilor.

8. Trecerea neadecvata pe alta banda de circulatie. Inainte de a trece pe alta banda, verifica daca oglinzile sunt reglate corespunzator sau daca claxonul functioneaza. De asemenea, uita-te dupa celelalte masini.

Aceste reguli par atat simple si de elementare pentru soferi, incat, la cum se conduce astazi, sunt adesea ignorate sau si mai simplu date uitarii. Noi consideram ca este bine sa fie reamintite.

Mirel MIRCEA

Tags: