8 filme romantice perfecte pentru Valentine’s Day – VIDEO

De: Cătălina Matei / 13.02.2017, 13:18
8 filme romantice perfecte pentru Valentine’s Day - VIDEO
Valentine’s Day este momentul perfect pentru a revedea şi retrăi cele mai frumoase poveşti de dragoste. Iată un rezumat al celor mai romantice filme pe care trebuie să le vezi cel puţin o dată în viaţă. Şi, obligatoriu, alături de persoana iubită!

The Notebook (2004) – Jurnalul

 

The Notebook este un film emoţionant care urmăreşte povestea de dragoste dintre Allie şi Noah. Cei doi tineri se întâlnesc într-o seară la carnaval şi se îndrăgostesc. Din cauza situaţiei financiare a lui Noah, părinţii fetei nu sunt de acord cu această relaţie a fiicei lor. Astfel, după câţiva ani, Allie hotărăşte să se logodească cu Lon, un chipeş soldat american. Măcinată încă de dragostea pe care o nutreşte faţă de Noah, protagonista noastră decide să îi facă o vizită acestuia şi constată că sentimentele lor sunt încă vii. În rolurile principale îi veţi întâlni pe Ryan Gosling şi Rachel McAdams.

 

Valentine’s Day (2010) – Ziua Îndrăgostiţilor

 

Este filmul perfect pentru o seară romantică în doi. Fix de 14 februarie! Valentine’s Day înseamnă flori, romantism şi sentimente puternice. Printre cei care se îndrăgostesc sau se despart în această zi, se numără şi Jessica Alba, Julia Roberts, Jessica Biel sau Taylor Lautner.

Love Story (1970)

 

14 februarie este un motiv bun să revedeţi una dintre cele mai celebre poveşti de dragoste. Love Story a fost declarat unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodată. Filmul realizat în anul 1970 a primit şapte nominalizări la Oscar (printre care şi nominalizarea pentru cel mai bun film), câştigând un premiu pentru coloana sonoră.

Marele Gatsby (2013)- Marele Gastby

Realizat după romanul omonim a lui Scott Fitzgerald, produs şi regizat de Baz Luhrmann, Marele Gatsby este un film dramatic, ce oglindeşte epoca petrecerilor din perioada jazzului din acea perioadă.

 

Mintea strălucită şi plină de imaginaţie a scenaristului, producătorului şi regizorului Baz Luhrmann a dat viaţă ecranizării romanului „Marele Gatsby”, scris de F. Scott Fitzgerald. În adaptarea sa regizorul îmbină vizualul, sunetul şi povestea în 3D, oglindind epoca petrecerilor din perioada jazzului descrisă de Fitzgerald într-o manieră relevantă zilelor noastre. În rolul lui Gastby îl găsim pe Leonardo DiCaprio.

Pretty Woman (1990) – Frumuşica

Nu cred că mai există cineva care nu a văzut Pretty Woman până acum. Însă o zi a îndrăgostiţilor este prilejul perfect să îi revedem pe Julia Roberts şi pe Richard Gere într-o poveste romantică de excepţie. Edward Lewis, un bărbat bogat care nu-şi mai poate dori nimic de la viaţă, întâlneşte întâmplător o femeie de moravuri uşoare, de care se îndrăgosteşte. Tânăra învaţă alături de el cum să se îmbrace, cum să mănânce elegant şi cât de frumoasă este muzica de operă.

An Officer and a Gentleman (1982)- Oficer si gentleman

Ofiţer şi gentleman este o poveste fără vârstă despre romantism, prietenie şi maturizare. Zack Mayo (Richard Gere) se înscrie la Scoala Superioarã de Ofiteri pentru a deveni pilot în Marina Americană. Astfel, în câteva săptâmâni istovitoare, acesta învaţă cât de importante sunt disciplina, dragostea şi prietenia.

 

Louis Gossett, Jr. a fost distins cu premiul Oscar pentru sclipitorul portret pe care l-a însufletit în rolul instructorului autoritar care îl învaţă pe Zack că nimeni nu reuşeşte de unul singur. Filmul a luat la vremea respectivă numeroase premii.

Sleepless in Seattle (1993) – Nopţi albe în Seattle

În timpul Crăciunului, doamna psiholog Marcia Fieldstone îi întreabă pe ascultătorii care-i urmăresc emisiunea radiofonică la ce visează şi ce şi-ar dori să obţină în acest anotimp al speranţei. Un băieţel din Seattle telefonează la radio pentru a mărturisi, în direct, că are şi el o mare dorinţă de Crăciun, dar nu pentru el, ci pentru tatăl lui. Micuţul Jonah şi-ar dori ca tatăl lui, Sam, să-şi găsească o nouă soţie.

 

La celălalt capăt al ţării, Annie Reed ascultă şi ea în maşină aceeaşi emisiune şi aude dorinţa lui Jonah. Ca mulţi alte mii sau chiar milioane de ascultători, ea nu se poate abţine să nu fie captivată şi impresionată de povestea băieţelului, mai ales atunci când acesta îl convinge pe Sam să se alăture conversaţiei telefonice. Atunci când Sam începe să vorbească, în felul său amuzant, dulce şi trist, despre cât de mult şi-a iubit soţia, cu Annie se petrece ceva, de care nu e conştientă pe moment, ceva ce nu i se mai întâmplase niciodată în viaţă. Ceva… magic. Annie devine obsedată de bărbatul de la capătul firului şi se va întreba tot restul vieţii dacă nu a pierdut ceva.

Notting Hill (1999)

Un film amuzant şi înduioşător, cu 3 nominalizări Globul de Aur şi una la Academia Europeană de Film. Povestea sună cam aşa: William Thacker conduce o librărie din cartierul londonez Notting Hill şi are o viaţă cât se poate de obişnuită. Într-o dimineaţă, în librăria sa intră Anna Scott, o celebra vedetă de cinema, iar din acest moment viaţa lui William se schimbă radical.

 

În rolurile principale îi găsim pe Julia Roberts şi Hugh Grant.