8 lucruri minunate pe care francezii le-au dat lumii

De: Mihaela Enache / 15.11.2013, 11:00
Franța este o națiune mică, dar vorba care spune că „lucrurile mari vin în pachete mici" se dovedește adevărată pentru această țară. Ea a dat lumii numeroase lucruri pentru care cea mai mare parte din întreaga lume îi este recunoscătoare. Cultura puternică a acestei țări au făcut-o să rămână puternică de-a lungul secolelor. Iată câteva dintre cele mai bune lucruri cu care au contribui francezii în lume.

1. Delicii alimentare

Croissante

Francezii sunt cunoscuți pentru delicatesele lor precum cornurile, vinul roșu, pâine prăjită, baghetele, brânza Camembert, preparatele din carne și altele. Deserturile cum ar fi macaroons, eclerele, mousse-urile, creme brulee printre multe altele sunt dintre cele mai delicioase din lume.

 

2. Sărutul franțuzesc

Sărutul franțuzesc

Sărutul franțuzesc este popular considerat a fi cel mai pasional și mai romantic sărut din lume. Ei au popularizat acest gest romantic și l-au făcut celebru peste tot în lume.

 

3. Beretele

Beretele

Beretele sunt mici și drăguțe, pălării care au fost purtate în cea mai mare parte de artiștii francezi. Ele au devenit un trend popular în moda de pe tot globul și arată foarte drăguț purtate de fete.

 

4. Minune a lumii – Turnul Eiffel

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, structura mea de metal care se găsește în mijlocul Parisului a fost cunoscut ca unul din cele mai romantice locuri din lume și și-a câștigat pe bună dreptate un loc între primele șapte minuni ale lumii. Priveliște uluitoare de sus e ceva ce trebuie să vezi neapărat.

 

5. Festivalul de Film de la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes

Francezii sunt cunoscuți pentru dragostea lor față de cinema și au realizat unele dintre cele mai bune filme. Festivalul de Film de la Cannes este în mod incontestabil cea mai populară celebrare a profesioniștilor din film la nivel mondial, un loc unde aceștia se întâlnesc și se salută reciproc.

 

6. Ferestrele franceze

Ferestrele franceze

Frumoasele ferestre din uși, făcute din sticlă de găsesc în interiorul a nenumărate case din întreaga lume și sunt create de francezi. Pot fi numite ca una din cele mai frumoase piese de arhitectură făcute vreodată.

 

7. Barba franceză

Barba franceză

Barba sexy franceză arată foarte bine pe bărbați, mai ales pe cei care au păr „cu sare și piper”. Este incredibil cum francezii au invetat atât de multe lucruri frumoase în domenii variante.

 

8. Multe alte invenții

alte invenții

Nu multe națiuni se pot lăuda cu atât de multe invenții moderne fără de care ne e greu să ne imaginăm viața, cum sunt cele inventate în Franța de oamenii de știință francezi. Acestea includ laptele pasteurizat, uscătoarele de păr, denimul, taxiurile, baloanele cu aer cald, bicicletele etc.