8 motive pentru care ne e dor de copilărie

De: Mihaela Enache / 13.02.2014, 10:45
8 motive pentru care ne e dor de copilărie
Copilăria este una din cele mai bune faze din viața oricărei persoane. Nu e tocmai la îndemănâ să păstrezi darurile copilăriei și în anii maturității, deoarece viața își schimbă termenii în care ne abordează.

Da, poate mă vei contrazice, spunând că și viața de adult e distractivă. Într-adevăr, totul depinde de cât de tânăr ești în inima ta. Și totuși, uneori nu îți vine atât de ușor să faci anumite lucruri pe care le făceai fără să te gândești când erai mic.

Iată o listă cu lucrurile din copilărie de care ne e dor la un moment dat sau altul:

1. Dragostea și atenția

Ca și copii, știam că nu trebuia decât să intrăm într-o cameră și să primim atenția tuturor într-o clipă. Ca adulți, este aproape imposibil să faci asta. Și, ca să obținem dragoste, afecțiune și atenție din partea tuturor, încercăm de multe ori fără succes să impresionăm prin felul în care arătăm. Dar, ca și copil, nu trebuia decât să fii tu însuți și știai că ai lumea de partea ta.

2. Viața de școală

Da, toată lumea s-a plâns de teme și trezitul devreme. Dar, odată ce viața școlară a trecut, nu a mai existat nici o altă fază în viața ta care să fie la fel de distractivă. Școala avea propria magie. Era un loc în care distracția și responsabilitatea mergeau mână în mână.

3. Ușurința în a-ți face prieteni

Ușurința cu care îți făceai prieteni în copilărie este cu adevărat de neegalat. Desigur, îți pote face prieteni și mai târziu, în pub-uri, la locul de muncă ș.a. Dar în copilărie era necesar doar să oferi din ciocolata ta pentru a te împrieteni cu cineva. Nu te gândeai „dacă această persoană se va dovedi utilă sau nu pentru mine la un moment dat în viață”. Nu te gândeai să îți faci „contacte”, doar prieteni – simplu.

4. Dorința de a ierta

Acest lucru este ceva ce noi toți am uitat, probabil, pe măsură ce am crescut. Ca și copiii, era atât de ușor să ierți pe cineva și să fii iertat, de asemenea. Părinții te iertau, și tu îi iertai pe alții în doar câteva momente. Pe măsură ce ai crescut, această ușurință și dorință de a ierta a murit într-un fel.

5. Fără griji

Când erai copil, știai că responsabilitatea de a rezolva tensiunile vieții este a părinților tăi, nu a ta. Dar, pe măsură ce ai crescut, ai realizat că, pe măsură ce fiecare zi se scurge, se așteaptă de la tine să devii mai responsabil. Odată ce copilăria a trecut, grijile au devenit ale tale și nu mai era nimeni să se gândească la ele în locul tău.

6. Să fii tu însuți

Ca și copil, te puteai juca, puteai să te strâmbi, să țipi, să dansezi, să sari, să porți orice, fără să deranjezi pe nimeni. Odată ce ai devenit adult, ești prins de plasa conștiinței și acest tip de libertate devine un trecut îndepărtat.

7. Picnicuri, dormit la prieteni, zile petrecute împreună

Într-un fel, ca și copii, întotdeauna am crezut că aceste activități ar putea fi realizate chiar și după ce creștem. Dar, în realitate, nu se mai întâmplă ca atunc când eram copii. Mai mult decât atât, ele își pierd factorul de distracție.

8. Dependență fără frică

Ca și copii, puteai cu ușurință să depinzi de părinții tăi și de alți adulți pentru a fi în siguranță și multe alte lucruri. Dar, pe măsură ce ai crescut, ai învățat că trebuie să fii indepedent și tu ești cel care trebuie să-și îndeplinească toate aceste îndatoriri de unul singur. Un adult dependent de altcineva nu este un lucru perceput tocmai plăcut de oameni. E doar o amintire dulce a copilăriei, nu-i așa?

Copilăria noastră este un lucru care nu mai întoarce niciodată la noi. Dar, atâta timp cât putem prețui vremurile bune pe care le-am avut ca și copii, și putem să ne lăsăm inspirați de acele momente pentru a ne trăi restul vieții în fericire, atunci poate că viața va păstra mereu ceva din acea fericire. Nu crezi?