8 secrete din viața lui Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord

Apropo.ro / 23.04.2013, 11:00
Viața trăită de Kim Jing Un înainte de a ajunge președintele Coreei de Nord uimește la maxim. De ce anume era obsedat...

Actualul președinte al Coreei de Nord, Jim Jong Un și-a trăit viața din plin, încă de la o vârstă fragedă. Astfel:

1. La 7 ani, el conducea mașina familiei care fusese adaptată special pentru el.

Kim Jong-un

Kim Jong-un în dreapta imaginii, alături de un prieten

2. A fost obsedat dintotdeauna de viața europenilor și americanilor.

3. Despotul coreean obișnuia să bea doar vinuri Bordeaux, să fumeze țigarete mentolate Cartier și să facă ture cu Mercedesul său în jurul Palatului Prezidențial. Incredibil, dar adevărat – aceste lucruri le făcea când avea 7 ani.

Povestea vieții lui Kim Jong Un este spusă de către un apropiat al acestuia, Kenji Fujimoto – pseudonim, care i-a fost bucătar personal lui Kim Jong II timp de 13 ani.

Kenji

4. Kim devenise mare fan The Beatles și Eric Clapton, spune Kenji, dar îl adora și pe Jean Claude Van Damme.

Kenji îl cunoaște Kim de mai bine de două decade. El obișnuia să îi prepare fostului conducător, dar și actualului, tot felul de delicatese după rețete din țara lui natală, Japonia. Sub pretextul că își vizitează țara în căutarea unui tip rar de arici de mare, Kenji a fugit de dictator și a început să scrie cărți despre regimul secret al Coreei de Nord.

Viața lui Kim Jong Un a fost luxuriantă dintotdeauna, așa i-a plăcut să trăiască – îndestulat. A fost îndelug inspirat de viața din Vest, la care cetățenii lui nu aveau acces.

Kim Jong-un

Kim Jong-un la ora de sport

5. Un film anume cu belgianul karatist Van Damme a avut un mare impact asupra lui Kim, care a început să facă exerciții de forță pentru a arăta precum idolul său.

„A fost cu adevărat marcat. Și-a făcut imediat o sală de sport, unde se afla mai tot timpul. Lua și suplimente cu proteine”, spune fostul bucătar.

„În ce privește abilitățile lui de șofer pot spune că se decurca bine chiar de mic. Avea făcut un scaun special pentru că nu ajungea la pedale. Mergeam cu el în mașină fără teamă”, spune Kenji.

Chef-ul a dezvăluit despre Kim Jong iI, decedat în 2011, că adora să mănânce foarte mult pește proaspăt prins – cât să îi miște în farfurie.

Despre Kim Jong Un, Kenji spune că ar fi fost însurat cu una dintre dansatoarele exotice care obișnuiau să îi facă program artistic la Palat.

Kenji spune că populația Coreei de Nord are acum acces la mai multe informații decât aveau înainte, când nu își permiteau nici măcar un telefon mobil. Chef spune despre Kim că nu își dorește un război cu nimeni, în special cu SUA, fiindcă ar însemna un act de suicid.

Fostul bucătar dezvăluie și ce preparate îi plăceau fostului conducător, decedat în 2011, să mănânce – peștele foarte proaspăt. Ura carnea de hipopotam, șerpii și paianjenii.

„Carnea de hipopotam este bună și are gustul ca de pui. A dorit să mănânce într-o zi și un păianjen”. Îi plăcea să bea wisky și cognac.

Kim Jong-un

Kim Jong-un pe vremea când se afla în Elveția

După ce a murit, fiul său le-a interzis apropiaților săi să mai folosească aftershave-ul, fiindcă tatăl său nu suporta mirosul.

6. Viața lui Kim Jong-Un a fost influențat de cultura altor popoare din copilărie. Școala a făcut-o în Elveția, unde nu i se cunoștea adevărata identitate. El este descris ca un elev timid, bun la învățătură și la sport.

Ceva mai târziu a studiat la o altă școală, tot în Elveția, unde era cunoscut ca fiul ambasadorului Coreei de Nord, dar nu și numele. A folosit mereu un pseudonim.

Prin anii 2000, Jong Un era bun prieten cu ambasadorul Coreei de Nord în Elveția, care îi era și mentor la acea vreme. Potrivit celor scrise de-a lungul timpului în presă, Jong Un se simțea intimidat de fete, nu avea o orientare politică, ci dorea să studieze și să se facă remarcat în sport. În anii de studiu făcea cu pasiune basketball și avea o afinitate pentru Michael Jordan, Dennis Rodman și Asociația Națională Americană de Basket.

În aprilie 2012 au ieșit la iveală anumite documente care atestă faptul că actualul conducător a trăit în Elveția între anii 1991 și 1992.

Kim Jong-un si sotia

Și fratele său mai mare, Kim Jong-chol a studiat la Bern, Elveția, iar mama lor a locuit o bună perioadă de vreme în Geneva. Obișnuiau să se întâlnească cu toată familia în Elveția.

7. Jong-Un nu era primul pe lista succesorilor la titlul de președinte în locul lui Jong-il. Fratele său mijlociu, Kim Jong-nam avea toate șansele să ajungă lider dacă nu era prins de autorități, în 2001, cu un pașaport fals cu care dorea să viziteze Tokyo Disneyland din Japonia.

Peste toate acestea, bucătarul Kenji spune că așa au fost scrise lucrurile. Ca Jong-Un să ajungă președinte pentru că îi seamănă cel mai mult tatălui său.

8. Jong-Un este căsătorit, oficial, cu Ri Sol-ju din 2009, și împreună au o fetiță. Se presupune că a fost vorba de o căsătorie aranjată de tatăl său.