8 semne că e timpul să-ți schimbi jobul

De: Mihaela Enache / 15.10.2013, 11:00
8 semne că e timpul să-ți schimbi jobul
Jobul tău te stresează? Nu știi dacă e vorba de natura provocatoare a locului de muncă sau locul de muncă în sine? Iată câteva indicii că jobul pe care-l ai nu este potrivit pentru tine și trebuie să-l schimbi cât mai curând posibil.

1. Îți urăști jobul

Dacă se întâmplă să spui „Îmi urăsc jobul” (sau ceva similar) cel puțin de trei ori pe zi, nu există nici o îndoială că ar trebui să îți schimbi locul de muncă. Să lucrezi și să câștigi bani cu siguranță nu este chiar floare la ureche, dar să faci ceva ce detești cu siguranță nu e felul în care lucrurile ar trebuie să fie.

2. Ești blocat în aceeași poziție pentru totdeauna

Dacă lucrezi din greu, îți îndeplinești la timp sarcinile, ești potrivit pentru promovare de mult timp, dar încă ești blocat în aceeași poziție, cu același salariu, e timpul să îți schimbi locul de muncă și să lucrezi într-un loc în care să te simți apreciat și valoros.

3. Nu mai ai timp pentru tine

Seri târzii la birou în fiecare zi? Lucrezi mai mult de 14 ore pe zi? Schimbă-ți locul de muncă și găsește-ți unul nou, care să îți permită să ai timp și pentru tine. Nu uita că familia ta, prietenii tăi și, mai presus de toate, propriul corp și propria minte au nevoie de timp și devotament, de asemenea.

4. Te simți blocat

Dacă ai nesuferitul sentiment că nu ești în creștere în ciuda faptului că tu continui să te dezvolți, dacă ai învățat tot ce puteai învăța de la acest job, este un semn care spune să îți cauți altceva.

5. Ai observat schimbări fizice la tine

Munca noastră ne afectează corpul destul de mult. Te balonezi, pierzi în greutate, îți cade părul, ai dureri în corp – sunt semne că locul de muncă curent poate nu e cel mai potrivit pentru tine. Aceste modificări necesită o reflecție că ai nevoie să te îngrijești mai mult de tine, respectiv că ai nevoie de un nou mediu de lucru.

6. Nu mai acorzi atenție felului în care te îmbraci

Dacă ai observat că ai încetat să îți mai pese cum arăți la locul de muncă și ai început să depui efort zero (chiar dacă nu ești o persoană căreia îi place în mod deosebit să se îmbrace bine), ai nevoie să îți găsești altceva de lucru.

7. Ai un șef dificil

Dacă țipetele șefului te țin treaz noaptea și îți dau coșmaruri, este un semn că ai nevoie să îți găsești un nou loc de muncă în care să nu te simți constant pe marginea prăpastiei atunci când ai de-a face cu superiorii.

8. „Aș putea face mai bine”

Dacă îți repeți acest lucru pentru tine (sau alții) în mod frecvent, asta înseamnă că ai nevoie de o schimbare!