8 sfaturi despre cum facem să nu ne îngrășăm de Paște

De: Carmen Ulian / 14.04.2014, 11:00
În fața unei mese îmbelșugate precum cea de Paște este greu să te abții să nu mănânci. Iată ce ar trebui să faci să nu te îngrași mai mult decât îți dorești.

Poți spune „pas” unei mese cu bunătăți pregătite cu drag pentru Paște – friptură de miel, ouă colorate, salate, drob, cozonaci pufoși și aromați, pască cu brânză dulce sau sărată, de ciocolată sau cum mai preferi, și multe altele care-ți lasă apă-n gură. Totul ține de moderație. Nu trăiești ca să mănânci, dar nici nu trebuie să o faci până simți că nu te mai poți ridica de la masă.

Iată 8 sfaturi cum să servești masa de Paște, astfel încât să guști din preparatele culinare tradiționale.

1. Servește porții mici, ca de obicei – nu umple farfuria, ci pune cât să simți că ai gustat mâncarea. 

retete miel de paste

10 Rețete friptură de miel

2. Nu amesteca multe preparate – dacă vrei să nu ai probleme nici acum cu kilogramele în plus și digestia, atunci îți recomandăm să pui pe farfurie combinații sănătoase. Legumele să nu îți lipsească de la masă, nici fructele.

3. Nu trebuie să mănânci din toate – cel puțin nu la o masă. Și în zilele ce urmează te poți răsfăța culinar.

pasca. retete de pasca

11 Rețete de Pască

4. Nu mânca doar că ți-a rămas multă mâncare de la Paște – o poți dona celor care nu-și permit să gătească astfel de preparate.

5. Nu exagera cu alcoolul – poți gusta și apoi continua cu apa ta preferată. Dacă nu faci asta în mod obișnuit, iar organismul tău s-a dezvățat de ce să schimbi acum.

6. Pregătește deserturi sănătoase – există numeroase rețete de dulciuri sănătoase din care zahărul a fost scos sau folosit în cantități foarte mici. Mai bine pregătești tu ceva decât să cumperi bombe calorice din comerț.

simnel cake

11 Rețete prăjituri de Paște

7. Nu renunța la mișcarea zilnică – și în perioada aceasta poți continua cu exercițiile fizice. Faci ceea ce crezi că este mai bine pentru tine și organismul tău. Chiar și o plimbare este binevenită.

8. Nu mânca din obligație, în vizită – prietenii ar trebui să accepte deciziile tale, și cele culinare. Chiar dacă este Paștele, asta nu înseamnă că trebuie să mănânci oriunde te duci. Refuză gazda în mod politicos.