8 situații stânjenitoare și regulile lor

De: Marian Andrei / 28.06.2013, 17:45
Cu toții ne confruntăm cu situații care ne-ar putea pune într-o lumină neplăcută. Soluția: urmează un set de reguli, mai ales dacă acestea au dat rezultatele scontate în cazul altor persoane. Noi îți propunem câteva astfel de reguli, care sigur te vor scoate din încurcătură în momente jenante.

1. Când o persoană poartă aceleași haine ca și tine

Ești la o super petrecere, zâmbești în stânga și în dreapta cu o atitudine de divă datorită noului tău outfit, însă zâmbetul îți pălește când zărești aceleași haine purtate de altcineva.

Regulă: Când știi că tu arăți cel mai bine treci la luptă! Stai… nu păruială, ci o singură rundă de hârtie-foarfecă-piatră. Câștigătoarea va rămâne la petrecere, în schimb, cea care a pierdut se va duce acasă sau își va schimba ținuta.

2. Descuțiile fără scăpare

Te afli în autobuz, metrou sau tren, pierdut în gândurile tale, fără chef, și scanezi cu privirea în jurul tău. Fără să vrei, privirile ți se întâlnesc cu cele ale unei persoane pe care o cunoști din vedere – sau poate doar ea își amintește de tine. Planurile tale de a te juca pe telefon în timpul călătoriei s-au dus pe apa sâmbetei, pentru că respectivul se îndreaptă deja spre cu intenția vădită de a face conversație.

Regulă: Ultima persoană dintre voi doi/două care s-a urcat în respectivul mijloc de transport va trebui să găsească un motiv pentru a coborî în următoarea stație.

3. Îmbrățișare, sărut sau…

La muncă e simplu: un salut scurt din cap, o strângere de mână sau un zâmbet fermecător și gata, ai remarcat prezența interlocutorului. Însă în alte situații, mai ales când este vorba de persoane pe care le cunoști de puțin timp, habar nu ai cum să reacționezi, pentru că o strângere de mână pare prea formală iar o îmbrățișare, prea mult.

Te-ai întâlnit cu o persoană de sex opus. Ce faci? Un sărut pe obraz? Ok – dar câte? Dacă tu mergi pe unul, ea va oferi două și te vei simți prins într-o situație cu încărcătură emoțională, distrugându-ți seara.

Regulă: Să stabilim o dată și pentru totdeauna: o strângere de mână, un zâmbet și un singur sărut pe obraz!

4. La revedere…

Tocmai ce ai încheiat cu succes o întalnire de afaceri și încerci să creezi un fundal potrivit: „toate cele bune”, „ai grijă” etc. Hmmm… „La revedere”? Nu o spui decât dacă tu ești cel care pleacă, altfel se poate interpreta ca o „alungare”

Regulă: Cel care pleacă încheie discuția, iar cel care rămăne așteaptă cinci minute înainte de a-și continua viața socială.

5. Acel salut lung

Zărești, pe stradă, pe cineva cunoscut și începi să faci valuri pentru a-i capta atenția – dar nu o captezi numai pe a lui, ci și pe cea a trecătorilor. Nu uita că vă desparte o distanță de aproximativ 100 metri. În acest caz vei pierde un minut mergând spre acea persoană zâmbindu-i tot timpul?

Regulă: Capul jos după primul val, apoi un salut și un zambet la fiecare 10 metri până când vă întâlniți.

6. Acel add

Cineva pe care de-abia îl cunoști te-a adăugat pe Facebook. Opțiunile sunt simple: să-i permiți unui necunoscut să aibă acces la fiecare fotografie de-a ta din ultimii cinci ani sau să nu accepți, riscând ca atunci când vă veți întâlni să treci printr-un moment de frustrare socială.

Regulă: Înainte de a da add trebuie să ai cel puțin trei conversații cu acea persoană – excludem părinții, pe care nu trebuie să-i adaugi!

7. Salutul mut

Recunoști pe cineva, la un eveniment social, cu care ești în termeni amiabili și îi oferi un zâmbet călduros. Dar ce faci când îl zărești a doua oară sau a treia oară?

Regulă: Te duci spre el îl întrebi „ce mai face”, apoi te întorci la ale tale și gata.

8. Introducerile

O parte a creierului nostru poate să își amintească numele unei persoane pe care ai cunoscut-o acum 10 ani, dar ce te faci când nu îți amintești numele persoanei pe care ai cunoscut-o acum 30 de secunde? Nu e nicio problemă. Pentru situații de acest gen sau inventat cuvinte ca: „prieten” sau „amic”.

Însă atunci când apare iubita/iubitul langă tine, tu trebuie să le prezinți, așa că…..

Regulă: Simplu: stai în casă!

Camelia Zeveleanu