80 de nord-coreeni, executați public pentru că au urmărit emisiuni televizate sud-coreene

Apropo.ro / 11.11.2013, 09:07
80 de nord-coreeni, executați public pentru că au urmărit emisiuni televizate sud-coreene
Coreea de Nord a executat public, la începutul lui noiembrie, aproximativ 80 de persoane, dintre care mai multe au fost acuzate că au urmărit emisiuni ale televiziunii sud-coreene, activitate strict interzisă în Nord, a anunțat un cotidian sud-coreean.

Potrivit cotidianului  JoongAng Ilbo, execuțiile au avut loc la 3 noiembrie, în șapte orașe din țară. Cotidianul se bazează pe o singură sursă care este descrisă drept „familiară” cu afacerile interne ale Coreei de Nord.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Cei mai mulți dintre condamnați au fost executați pentru că au urmărit emisiuni televizate sud-coreene, introduse clandestin pe DVD-uri sau stick-uri de memorie. Alții au fost acuzați de prostituție.

Daily-NK, un site de știri administrat de transfugi nord-coreeni și care dispune de o rețea de surse în Coreea de Nord, a declarat că nu are informații în legătură cu acest subiect.

Un alt site, administrat tot de refugiați, North Korea Intellectual Solidarity, subliniază că mai multe surse l-au informat, în urmă cu câteva luni, despre un viitor val de execuții publice.