80.000 de americani au sărbătorit ziua marijuanei în Colorado

De: Marian Andrei / 21.04.2013, 13:00
80.000 de americani au sărbătorit ziua marijuanei în Colorado
Al zecelea marș anual pentru legalizarea consumului de marijuana s-a încheiat cu violență în orașul american Denver din statul Colorado, după ce un atac armat a rănit două persoane și a împrăștiat participanții.

Participanții au descris o atmosferă relaxată, jovială, care s-a transformat într-un singur moment în panică și haos, după ce persoane necunoscute au tras șapte focuri de armă.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Cele două persoane rănite, un bărmat și o femeie, nu au suferit răni grave și doctorii se așteaptă ca acestea să se recupereze complet.

Rereprezentanții forțelor de ordine au declarat că ancheta este îngreunată de lipsa martorilor. „Toată lumea a fugit, asta este problema”, a declarat un purtător de cuvânt, care a mai spus că există doi potențiali suspecți.

Ediția din acest an a fost prima după ce alegătorii din Denver au votat, în noiembrie 2012, pentru legalizarea consumului de cannabis în scopuri recreaționale.

Evenimentul a început încă de sâmbătă, ora locală 10.00 și, dacă cei mai mulți participanți veniseră doar pentru ineditul ocaziei de a fuma marijuana pe stradă, într-o masă de oameni, sute de persoane au venit pentru a câștiga bani.

Zeci de vânzători și-au improvizat rapid mici „puncte de lucru”, oferind tot felul de produse, de la pipe pentru marijuana la mâncare. Ceva mai ascunși, dar la fel de numeroși, cei care comercializau marijuana erau la tot pasul, chiar dacă vânzarea acesteia rămâne ilegală sub legislația din Colorado.