9 fobii ciudate ale celebrităților

De: Mihaela Enache / 11.02.2014, 11:30
9 fobii ciudate ale celebrităților
Știai că există ceva numit „Papaphobia", care înseamnă frica de Papă? Și ai auzit de „Hippopotomonstrosesquippedaliophobia", care înseamnă frica de cuvintele lungi?

Pe cât de ciudat și juvenil poate suna, oamenii suferă de astfel de temerii în fiecare zi. Celebrirățile nu sunt diferite, ba chiar au temeri cu adevărat neobișnuite și neașteptate.

Aruncă o privire la unele dintre cele mai ciudate fobii ale celebrităților:

1. Frica de lifturi

Jennifer Love Hewitt are o teamă irațională de ascensoare. I se face pielea ca de găină de fiecare fată când dă de un lift și preferă să urce mai greu și să consume mai multă energie mergând pe scări sau pe scara rulantă decât să rămână blocată într-un lift.

2. Teama de clovni

Ca și copii, eram plini de bucurie atunci când întâlneam clovni la circuri sau la petreceri. Dar, probabil, celebrități precum Daniel Radcliffe, Johnny Deep și rapperul P.Diddy se numără printre minoritatea copiilor care fugeau țipând de frică la simpla vedere a acestor clovni de care se tem destul de mult.

3. Teama de zbor

Cântăreața Aretha Franklin este speriată de ideea de a zbura și nu a mers niciodată cu avionul de mai bine de 30 de ani. Ea peste peste tot cu autobuzul, mașina sau vaporul când călătorește în străinătate, dar nu are curajul să urce la bordul unui avion.

4. Teama de a mesteca gumă

Oprah, regina televiziunii, are o mare fobie față de guma de mestecat. Povestea spune că, pe când era copil, bunica ei colecta gumă și o păstra pe rafturile din dulap. Oprah a fost atât de revoltată de lucrul ăsta, încât a făcut-o să îi fie teamă de temă pentru tot restul vieții. De fapt, este atât de afectată de lucrul ăsta, încât a interzis oamenilor din studioul ei de televiziune, indiferent că e vorba de cei care lucrează acolo sau oamenilor care participă ca și public, să mestece gumă cât timp participă la filmări.

5. Frica de a fi atins de alții

Cântăreața cu părul violet – Kelly Osbourne – este „haphophobică”. Ea are o teamă de a-i atinge pe alții și aproape i se face greață dacă este atinsă accidental de altcineva. Ne întrebăm cum decurg lucrurile când e la o întâlnire amoroasă…

6. Teama de ușile rotative

Actorul Matthew McConaughey nu va intra în nici o clădire printr-o ușă rotativă, deoarece este de-a dreptul îngrozit de acestea. De obicei, el alege intrarea prin spate atunci când se confruntă cu astfel de situații.

7. Frica de fluturi

Roșcata Nicole Kidman are o teamă destul de ciudată față de inofensivii fluturi, ce trăiesc doar o săptămână. Ea a atribuit această teamă faptului că, în Australia, orice creatură i se părea mare și înfricoșătoare. Ea a declarat că atunci când venea de la școală vedea un fluture sau o molie pe poarta de la intrare și era atât de revoltată, încât intra pe oriunde altundeva, numai nu pe poarta din față, pentru a evita să vadă insectele colorate.

8. Frica de culorile îndrăznețe și mobilierul de epocă

Actorul, regizorul, muzicianul, scriitorul și fostul soț al Angelinei Jolie – Billy Bob Thornton – este un om destul de ciudat, dacă ar fi să-l judeci pe baza temerilor sale. El suferă de „chromophobia”, adică îi este frică de culorile strălucitoare și este, de asemenea, oarecum enervat de mobilierul de epocă. El nu poate sta într-o cameră sau un loc care are mobilier ce a fost făcut înainte de anii ”50.

9. Teama de delfini

Supermodelul Tyra Banks este speriată de delfini, creaturi ce au fermecat lumea, cu inteligența și calitățile lor umane. Ea a recunoscut că îi este frică de aceste mamifere de la vârsta de 8 ani și a fost citată declarând că „am vise în care sunt într-o piscină și există delfini mari care mă lovesc și mi-e frică”.