9 fructe care înlocuiesc eficace medicamentele

De: Dragos Tanase / 27.04.2014, 14:00
9 fructe care înlocuiesc eficace medicamentele
Dacă te-ai săturat de medicamente, poți să te descurci și fără ele... cu ajutorul fructelor!

Consumă cel puțin 9 tipuri de fructe și scapi de pastile:

1) Caise

Acestea conțin beta-caroten, care împiedică radicalii liberi să deterioreze structurile interne ale organismului, fiind foarte util și pentru vedere, reducerea infecțiilor și afecțiuni ale pielii. În organismul uman, beta-carotenul formează o vitamină care împiedică dezvoltarea cancerului, în special cel de piele. Sucul proaspăt de frunze de caise este foarte util în boli de piele. Acesta poate fi consumat în cazul în care te confrunți cu scabie, eczeme, arsuri solare, mâncărimi ale pielii din cauza expunerii la frig. Când este amestecat cu miere este foarte eficient în timpul răcelilor / febrei. Caisele au o reacție alcalină în organism, ajutând digestia dacă sunt consumate înainte de masă. De asemenea, caisele sunt bune laxative care tratează eficient constipația. În plus, caisele tonifiază ficatul, inima, sistemul nervos și ochii, prin furnizarea de minerale și vitamine.

2) Avocado

Acidul oleic și grăsimile nesaturate prezente în acest fruct reduc nivelul de colesterol și cresc cantitatea de lipoproteine cu densitate mare. Avocado conține o cantitate mare de celuloză, fier și vitamina C, ajutând la absorbția optimă a nutrienților din alte alimente. În plus, acest fruct luptă împotriva apariției cancerului, accidentelor vasculare cerebrale, bolilor de inimă și ajută la menținerea stării generale de sănătate.

3) Zmeură

Aceste mici fructe conțin acid elagic, care ajută la stoparea creșterii celulelor canceroase. De asemenea, conțin acid folic, vitamina C, fier, potasiu și fibre (solubile și insolubile) care ajută la reducerea nivelului de colesterol și micșorarea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Zmeura este unul dintre puținele fructe al căror consum nu are efect asupra nivelului de zahăr din sânge.

4) Mango

Vitaminele prezente în mango ajută la prevenirea artritei, întărirea sistemului imunitar și recuperarea rănilor. Persoanele cu anemie și femeile gravide ar trebui să mănânce cu regularitate acest fruct. De asemenea, acesta ajută la combaterea acidității din organism și îmbunătățește digestia.

5) Pepene galben

Acesta conține o cantitate mare de vitamina C (mai mult decât doza zilnică recomandată), beta caroten, potasiu, vitaminele B3, B6, și fibre dietetice, toate acestea ajutând în cazul bolilor de inimă, oxidării țesuturilor, diabetului, cancerului, artritei, obezității, febrei, bolilor de biele sau a durerilor abdominale.

6) Afine

Afinele ajută la combaterea infecțiilor în vezica urinară și la distrugerea bacteriilor din cavitatea bucală. De asemenea, reduce nivelul colesterolului LDL, crește nivelul colesterolului HDL, previne apariția cancerului, bolilor de inimă, ulcerului, pietrelor la rinichi.

7) Stafide

Stafidele sunt o sursă foarte importantă de fier, care ajută la oxigenarea țesuturilor. Fitonutrienții prezenți în stafide și acidul oleanolic fac din aceste „perle” un adevărat luptător împotriva osteoporozei, cancerului și bolilor de inimă. Având proprietăți antioxidante, stafidele ajută la menținerea sângelui curat. De asemenea, mențin sănătatea cavității bucale.

8) Smochine

Acestea reprezintă o sursă importantă de minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, mangan) vitamine (A, B1, B2, B6 – responsabilă cu producerea serotoninei, hormonul plăcerii), fibre, acizi grași omega-3 și omega-6, dar și glucide. Dacă ești alergic la produsele lactate, le poți înlocui cu smochine pentru a-ți asigura aportul de calciu necesar zilnic (conțin mai mult calciu decât laptele).

9) Lămâi

Acestea conțin limonen și vitamina C, care au o mulțime de beneficii asupra sănătății. În plus, acestea nu conțin glucide sau lipide.