9 metode prin care să ții păianjenii departe de locuință

De: Carmen Ulian / 30.03.2015, 11:00
9 metode prin care să ții păianjenii departe de locuință
Cum sunt mulți cei care nu doresc să-și împartă locuința cu un paianjen, iată câteva sfaturi despre cum îi puteți ține departe de casă.

Există și metode mai simple de a nu avea probleme cu păianjenii în locul chimicalelor din magazine. Iată câteva dintre acestea:

1. Oțetul

Umple o sticlă cu apă și oțet și pulverizează amestecul prin casă sau în jurul acesteia, pe unde crezi că ar umbla ei. Păianjenii nu sunt fanii oțetului.

2. Menta

Ca și în cazul oțetului, păianjenii fug de mentă. Fă un amestc din ulei de mentă și puțină apă și pulverizează prin locurile pe unde ar umbla ei. În acest mod oferi și casei tale un miros proaspăt.

3. Păstrează curățenia

Unul dintre cele mai ieftine „trucuri” de a nu avea parte de vizita păianjenilor este acela de a face curat în locuință și de a o menține așa.

4. Citrice

Nici păianjenii, și nici pisicile, nu adoră mirosul de citrice. Pune coajă de lămâie, portocală, etc, în drumul lor, și îi vei ține la distanță. Poți sterge mobila cu un produs cu citrice. La fel de bine funcționează și uleiurile de citrice. Musafirii nepoftiți nu te vor mai vizita.

spider

5. Animalele de casă

O pisică sau un câine le poate veni de hac păianjenilor, căci au instinct de vânător.

6. Castane

Pune câteva castane pe pervazul casei sau prin locurile pe unde ar mai fi aceștia.

7. Cedrul

Folosește mulci de cedru pentru a împiedica prezența în casă a păianjenilor.

8. Nu le lăsa porțite de intrare în casă

Fă pe meșterul și astupă toate găurile prin care ei ar putea pătrunde în locuință. Ușile și geamurile nu trebuie să fie porți de intrare pentru păianjeni.

9. Tutun

Păianjenii nu sunt fumători. Nu le place mirosul emanat de tutun. Împrăștie tutun prin casă sau în jurul ei sau pune tutun în apă și pulverizează amestecul.