Caddy (B.U.G.) și-a tatuat emblema Stelei (Interviu + Poze)

De: Mia Nicolescu / 18.10.2012, 12:30
Am reușit să stăm de vorbă cu Caddy de la B.U.G. Mafia în timpul sesiunii de tatuare pentru emblema Stelei pe care o poartă cu mândrie pe piciorul drept.

Ține cu Steaua de când era doar un copil, iar acum a sosit timpul să poarte cu mândrie, pentru totdeauna, emblema echipei favorite. Unde? Chiar pe trupul său.

L-am întâlnit pe Caddy, unul dintre cei trei membrii ai trupei B.U.G. Mafia, în salonul Famous Tattoo Studio, acolo unde artistul tatuator, Dragoș, îi „picta” emblema Stelei, așezată lângă un 7, numărul purtat de Lăcătuș și în prezent de Alex Chipciu, jucătorii preferați ai hip-hop-erului.

Am asistat la sesiunea de tatuare și am profitat să aflăm de la Caddy, pe numele lui real Dragoș Vlad Neagu, când și-a făcut primul tatuaj, câte are, ce reprezintă pentru el un tatuaj și care este următorul în plan.

Emblema Stelei

Caddy ține cu Steaua de la 8 ani

Apropo.ro: Îți mai aduci aminte primul tatuaj?

Caddy: Acum 16 ani m-am tatuat pentru prima oară și a fost practic un tatuaj de moda, pe care l-am și acoperit. Era un bulldog pe umărul stâng, iar acum l-am înlocuit cu Atlas care ține Pământul, un fel de lumea pe umerii mei. Încă nu eram atât de pretențios cu mine încât să și însemne ceva. Nu a fost o durere așa de mare, pentru că umărul nu este o zonă atât de dureroasă și nici nu era prea mare desenul, așa că a durat puțin. Cu durerea am stat bine, cu realizarea nu am stat foarte bine, pentru că și artistul era la început. Cam toată lumea era la început atunci, nu avea experiența necesară.

Apropo.ro: Câte tatuaje ai? Este unul care semnifică cu adevărat ceva special?

Caddy: Opt. Cel cu soția și cu fiul meu este cel mai special. Are doi ani, l-am făcut la trei luni de la nașterea băiatului; este chiar o poză de la botez.

Apropo.ro: Intenționezi să îți acoperi tot trupul cu astfel de forme de artă?

Caddy: Nu vreau să mă acopar, dar nici nu mă opresc aici. Următorul o să fie pe tot spatele. Încă nu l-am gândit pe tot, dar chiar vineri când am fost la Convenția de Tatuaje am observat un model și mi-am făcut o idee despre ce aș vrea să fie. O să fie o compoziție de lucruri din care sunt construit.

Apropo.ro: Cât a durat cel mai mult lucrul la un tatuaj?

Caddy: Cel mai mult s-a lucrat la acesta (5-6 ședințe, dar a lucrat prima oară șase ore, apoi două-trei ore, cum am avut și eu timp) și la cel de pe piciorul stâng. Acum depinde și cât rezisti, după șase ore deja devine dureros.

Caddy

Artistul de la B.U.G. Mafia nu a simțit durere în timpul sesiunii de tatuare

Apropo.ro: Între timp ai mai mers și în studio pentru un nou material B.U.G. Mafia?

Caddy: Într-o săptămână, două ne apucăm de lucru.

Apropo.ro: Crezi că un tatuaj poate schimba viața cuiva? Îți oferă mai multă încredere?

Caddy: Posibil. Eu mi le fac pur și simplu de plăcere și pentru ce semnifică, nu ca să arăt mai bine.

Apropo.ro: O să îți încurajezi fiul să se tatueze?

Caddy: Eu o să îl încurajez doar să își dezvolte talentele, în rest sunt de părere că ar trebui să fie decizia lui. Nu cred că ar trebui să îl influențez, o să încerc doar să îl ajut să își dezvolte aptitudinile pe care le observ în timp. Dacă vrea să își facă foarte bine, nu am nimic împotriva. Normal, din moment ce eu îmi fac, nu am cum sa fiu contra. Adică nu am pățit nimic rău din cauza tatuajelor ca să îi spun că nu e bine.

Apropo.ro: Și un sfat pentru cei care se gândesc să își facă primul tatuaj?

Caddy: Ținând cont că eu pe primul l-am acoperit, sfatul este să se gândească bine dacă semnifică ceva pentru ei, ca să nu se răzgândească destul de repede. Tatuajele ar trebuie să fie legate de viața ta, de plăceri, de profesie… Să semnifice ceva pentru că fac parte din tine și le porți toată viața.

Caddy

Caddy îi are tatuați pe umărul drept pe băiețelul și soția lui

Caddy și Dragoș (Famous Tattoo Studio) s-au cunoscut prin intermediul lui Luchian, unul dintre artiștii care s-au regăsit pe câteva dintre piesele băieților de la B.U.G. Mafia. Despre Dragoș știm că, pe lângă faptul că este artistul care i-a realizat o frumoasă operă de artă lui Caddy, este și un mare fan al trupei din care acesta face parte. Cum se simte că acum are ocazia să își tatueze idolul?

„Este foarte tare, având în vedere că am crescut cu muzica lor și îi apreciez foarte mult. Nu m-am gândit că o să ajung să fac acest lucru, dar mi-am dorit foarte mult să îi cunosc, nu neapărat să îi tatuez. Acum plăcere este și mai mare pentru că am onoarea să îl tatuez pe Caddy. Prima oară când l-am văzut la salon nu îmi venea să cred că el chiar a venit. Dar după 14 ani de tatuat nu am prea avut emoții și nu puteam să dau greș”.

Caddy spune că deja l-a recomandat pe tânărul artist tatuator mai departe, așa că lui Dragoș nu îi rămâne decât să îl aștepte la o sesiune și pe ceilalți membrii. Până la publicarea interviului, am aflat că Uzzi deja a călcat pragul salonului Famous Tattoo Studio.

Caddy și Dragoș

Caddy și artistul tatuator Dragoș de la Famous Tattoo Studio

Apropo.ro: Cum a fost la primul tatuaj făcut… pe bune?

Dragos (Famous Tattoo): Îmi amintesc perfect. Era vara lui ’98, după ce am avut admiterea la liceu. A ieșit perfect ținând cont că era prima oară când făceam așa ceva. Oricum a fost un model foarte simplu, doar din linii.

Apropo.ro: Ce îți place mai mult în arta tatuajului?

Dragos (Famous Tattoo): Mi se pare fascinant că poți realiza adevărate tablouri pe piele. În plus, tatuajele au ceva aparte față de desenul pe foaie sau pictura pe pânză. Devin parte din tine, sunt opere de artă vii.

Apropo.ro: Ce tatuezi cel mai des?

Dragos (Famous Tattoo): Îmi place să tatuez orice, de la steluțe și scrisuri la portrete. Cel mai des fac tatuaje de dimensiuni mici și probabil scrisuri. Sunt cele mai cerute, dar în ultimul timp s-a dezvoltat foarte mult și la noi această industrie, dacă o pot numi așa, și vin clienți cu tatuaje mai deosebite, mai mari.

Apropo.ro: Care este cel mai interesant tatuaj pe care l-ai făcut până acum?

Dragos (Famous Tattoo): Nu știu dacă este cel mai interesant, dar este preferatul meu. Este vorba despre o mască tradițională românească. Tatuaj pe care l-am făcut în cadrul Convenției de tatuaje care a avut loc în weekend. A fost foarte apreciat de public și de câțiva artiști participanți.

Apropo.ro: De ce crezi că simt nevoia oamenii să își tatueze trupul?

Dragos (Famous Tattoo): Tatuajele vorbesc despre cel care le poartă. Cred că majoritatea se exprimă prin tatuaje. Îți relatează o scurtă poveste din viața lor. Pentru alții sunt accesorii, le plac cum arată sau vor să fie la modă. Dar fiecare cred că spune ceva despre persoana respectivă, fie că este vorba despre portretul câinelui preferat sau o fundiță care arată bine la încheietură.

FOTO: Octav Ganea