Parcarea de la Universitate, liberă și nebăgată în seamă

Apropo.ro / 06.12.2012, 15:00
Parcarea de la Universitate, liberă și nebăgată în seamă
„Arătați-mi un semn care interzice parcarea și eu nu mai parchez. Eu oricum stau două minute, pentru că am treabă la restaurant și apoi plec", te întâmpină unul dintre șoferii care tocmai a parcat pe strada Toma Caragiu, situată în vecinătatea parcării de la Universitate.

„Arătați-mi un semn care interzice parcarea și eu nu mai parchez.. Oricum stau două minute, pentru că am treabă la restaurant și apoi plec, nu stau toată ziua”, explică grăbit unul dintre șoferii care tocmai a parcat pe strada Toma Caragiu, situată în vecinătatea parcării subterane de la Universitate.

În urmă cu trei săptămâni, când a inaugurat această parcare, primarul Sorin Oprescu spunea că trei dintre străzile dimprejurul parcării vor avea staționarea interzisă. Este vorba de Academiei, Ion Ghica și Toma Caragiu.

Foto: Gândul.info // La intersecția dintre strada Academiei și strada Ion Ghica, mașinile parchează pe interzis

După cum declara edilul bucureștean, parcarea de la Universitate ar trebui să elibereze străduțele de mașinile lăsate aiurea.

La fața locului, însă, situația este cu totul alta. Pe toate cele trei străzi sunt parcate autoturisme exact ca înainte. Șoferii se scuză că nu sunt indicatoare cu oprirea interzisă. Cu toate acestea, doar strada Toma Caragiu, din apropierea Bisericii Ruse, nu are indicatoare de staționare interzisă.

În schimb, pe strada perpendiculară cu aceasta, Ion Ghica, sunt mai multe indicatoare care arată că nu ai voie să staționezi. Singura porțiune din strada Ghica fără mașini este în fața Băncii Naționale.

Citește mai multe pe gandul.info!