Burgerul din țântari, hrana controversată din Africa (Video)

De: Gabriela Voicu / 22.12.2012, 13:20
Burgerul din țântari, hrana controversată din Africa (Video)
Burgerul din țântari este o specialitate africană care a îngrozit internauții. Ai mânca așa ceva?

O secvență dintr-un documentar în care este prezentat modul de preparare a burgerului din țânțari, într-un sat african, face furori pe site-urile de socializare.

Mulți se arată dezgustați de această hrană, deși majoritatea insectelor sunt comestibile, iar valoarea nutrițională a acestora este mult superioară cărnii animalelor care sfârșesc, de obicei, în farfurie.

Printre cele mai recomandate insecte pentru consum se numără greierii, muștele, omizile, larvele de cărăbuși și călugărițele.

Greierii conțin mult calciu, fiind buni pentru hrana copiilor, pentru că ajută la dezvoltarea oaselor și întărirea dinților.

Omizile au un nivel foarte ridicat de proteine, în timp ce termitele conțin mult fier și pot fi utile în combaterea anemiei.

Pentru cei care au probleme cu metabolismul, larvele de fluturi de mătase sunt bune, pentru că sunt pline de cupru, zinc și fier.

În Africa, țânțarii sunt prinși direct în cratițe, apoi sunt transformați în pastă, iar aceasta este modelată în formă de burger și pusă la prăjit.