Topul companiilor aeriene cu cele mai bune meniuri pentru pasageri

De: Gabriela Voicu / 21.01.2013, 16:35
Topul companiilor aeriene cu cele mai bune meniuri pentru pasageri
Ce companii aeriene oferă cele mai interesante meniuri pasagerilor în timpul zborurilor?

Olandezii de la KLM a fost selectați în fruntea unui top realizat de site-ul Skyscanner ca fiind cea mai bună companie aeriană din Europa, cu zboruri pe distanțe lungi, din punct de vedere al serviciilor culinare oferite pasagerilor în timpul deplasărilor.

Peste 550 de călători și bloggeri au votat compania aeriană favorită din punct de vedere al meniurilor oferite, în cadrul clasamentului anual European Airline Food Awards.

KLM oferă patru tipuri de meniu pentru business-class, pe care le alternează săptămânal, și sandwich-uri cu ingrediente organice pentru economy-class, respectiv veselă și tacâmuri create de designerul olandez Marcel Wanders.

Distincția a fost acordată companiei aeriene olandeze după mai puțin de două luni de când a început să pună la dispoziția pasagerilor un meniu realizat de bucătarul olandez Richard Ekkebus, premiat cu stele Michelin.

Avion KLM

În perioada 1 decembrie 2012 – 30 septembrie 2013 pasagerii World Business Class vor putea degusta vânat sau cod cu curry în sos de cocos și lămâie – specialități franțuzești clasice cu accente asiatice, potrivit reprezentanților KLM.

Aeroflot, SAS, Air France și British Airways sunt companiile aeriene care completează top 5, la categoria zborurilor pe distanțe lungi.

La secțiunea low-cost, învingătoarea este compania turcească Pegasus, iar la cea a zborurilor pe distanțe scurte clasamentul este condus de SAS (Scandinavian Airlines System).

Între timp cititorii site-ului epicurious.com au optat pentru Turkish Airlines, Cathay Pacific Airways și Singapore Airlines ca fiind favoritele lor în ceea ce privește serviciile culinare.

Iată mai jos topul complet ale celor de la Skyscanner:

Top 5 servicii culinare ale companiilor aeriene low-cost:

1. Pegasus (Turcia)

2. Flybe (UK)

3. Monarch (UK)

4. easyJet (UK)

5. Vueling (Spania)

Top 5 servicii culinare ale companiilor aeriene cu zboruri pe distanțe scurte

1. SAS

2. Lufthansa

3. Turkish Airlines

4. British Airways

5. Aeroflot (Russia)

Top 5 servicii culinare ale companiilor aeriene cu zboruri pe distanțe lungi

1. KLM

2. Aeroflot

3. SAS

4. Air France

5. British Airways